Η πιπεριά Καγιέν θεωρείται ότι αποκαθιστά την ισορροπία της κυκλοφορίας του αίματος σε όλο το σώμα. Συνιστάται για τις καρδιοπάθειες, για την πρόληψη εγκεφαλικού, την δυσπεψία και την τόνωση του οργανισμού.

Το βάμμα Πιπέρι Cayenne προέρχεται από την εμβάπτιση του επίγειου μέρους του Πιπεριού Cayenne σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (γράπα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά των παραπάνω βοτάνων διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βάμμα.

Ιδιότητες

1. Ισχυρή αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.

2. Μειώνει τις δερματικές παθήσεις και τα εξανθήματα.

3. Δρα ως μυοχαλαρωτικό στην περιοχή της κοιλιάς.

4. Ηρεμιστικό & ήπιο υπνωτικό.

Το καυτερό πιπέρι cayenne παρασκευάζεται από ποικιλία των καρπών του φυτού Capsicum Annum και πιο συγκεκριμένα προέρχεται από την ιδιαίτερα καυτερή πιπεριά chili. Μάλιστα, το κόκκινο καυτερό πιπέρι είναι γνωστό και με την ονομασία πιπέρι cayenne. Οι φυσικές σταγόνες με πιπέρι cayenne προέρχονται από τα εκχυλίσματα της πιπεριάς μέσα σε αιθυλική αλκοόλη. Το βάμμα με πιπέρι cayenne έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή, βιταμίνη C, A και φυτικές ίνες. Συστατικά, απαραίτητα και ωφέλιμα για την σωστή λειτουργιά του οργανισμού. Το βάμμα με πιπέρι cayenne, επιπλέον συμβάλλει στην κυκλοφορία του αίματος και κατά συνέπεια την καλή λειτουργία της καρδιά, μειώνοντας τα επίπεδα χοληστερίνης και τα τριγλυκερίδια. Επίσης, η καυτερή πιπεριά, ενισχύει το ανοσοποιητικό, εξουδετερώνοντας τους ιούς και τα συμπτώματα της γρίπης. Το καυτερό πιπέρι cayenne περιέχει καψαϊκίνη, η οποία συμβάλλει στην μείωση των μυϊκών πόνων. Αυτό συμβαίνει διότι η ουσία αυτή εμποδίζει την πύλη του πόνου στο εγκέφαλο και δρα ως φυσικό αναλγητικό.

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βάμματα βοτάνων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 0,5-1ml (περίπου 10-20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Share

By moschos

This is me :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.