Το Ginkgo biloba είναι βότανο γηγενές της Κίνας και έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική για την θεραπεία παθήσεων του πνεύμονα. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της υγείας του εγκεφάλου και τη θεραπεία ποικίλων καταστάσεων. Στην Αμερική ειδικότερα χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής ενώ στην Γερμανία διατίθεται και ως επίσημο φαρμακευτικό σκεύασμα.

Ποια είναι τα οφέλη του Ginko Biloba:

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Μία από τις σημαντικότερες δράσεις του Gingko Biloba είναι πως μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας σημαντικά στην οξυγόνωση των αιμοφόρων αγγείων και προσφέροντας με αυτό τον τρόπο πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό.

Ενισχύει τη μνήμη

Με την καλύτερη οξυγόνωση του εγκεφάλου, προβλήματα όπως είναι η απώλεια μνήμης, η αδυναμία συγκέντρωσης και γενικότερα οι νοητικές δυσλειτουργίες περιορίζονται ενώ επιπλέον μελέτες έχουν καταδείξει και τις προστατευτικές ιδιότητες στην υγεία του εγκεφάλου και την πρόληψη του εγκεφαλικού.

Έχει αντιοξειδωτική δράση

Το Ginkgo Biloba περιέχει υψηλές ποσότητες φλαβονοειδών και τερπενοειδών, που δρουν ως ισχυρά αντιοξειδωτικά καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες συνδέονται με την πρόωρη γήρανση αλλά και με ένα ευρύ φάσμα ασθενειών.

Επιβραδύνει το Αλτσχάιμερ

Tο Ginkgo Biloba είναι εγκεκριμένη θεραπεία για την νόσο Αλτσχάιμερ στη Γερμανία καθώς μελέτες έχουν καταδείξει πως μπορεί να επιβραδύνει και να ανακόπτει τις εγκεφαλικές βλάβες που προκαλούνται από τη νόσο.

Μειώνει τις φλεγμονές

Η φλεγμονή είναι μία φυσική αντίδραση του σώματος που δημιουργείται σε καταστάσεις τραυματισμού ή εισβολής ξένης ουσίας. Ορισμένες χρόνιες ασθένειες όμως, μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονώδη αντίδραση ακόμη και εάν δεν έχει υπάρξει τραυματισμός ή ασθένεια. Έτη ερευνών έχουν καταδείξει πως το εκχύλισμα ginkgo μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και τον πόνο που προκαλείται από καταστάσεις αρθρίτιδας, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, καρκίνο, εγκεφαλικό και καρδιοπάθεια.

Αντενδείξεις

Το Ginkgo έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδρά αρνητικά με ορισμένα φάρμακα, όπως η ηπαρίνη και η βαρφαρίνη. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε στον γιατρό σας πριν εντάξετε το ginkgo στη καθημερινότητα σας.

Ενισχύει τη μνήμη και τη συγκέντρωση, Αυξάνει την πνευματική απόδοση, Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό, Συμβάλλει στην υγιή εγκεφαλική λειτουργία, Διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

  • Βελτίωση εκφύλισης ωχράς κηλίδος
  • Ενισχύει τη λειτουργία της μνήμης
  • Βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα
  • Συνδράμει σε δερματολογικά προβλήματα
  • Ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής
  • Αντιμετώπιση εμβοών

Άλλα Συστατικά: Mικροκρυσταλλική Κυτταρίνη, Στεατικό Μαγνήσιο, Λεκιθίνη Ηλίανθου.
Οδηγίες Χρήσης: Λαμβάνετε 1 κάψουλα ημερησίως ή σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού ή του φαρμακοποιού σας. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

Share

By moschos

This is me :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.