Το νέο γερμανικό SUV είναι βασισμένο στο πάτωμα της C-Class, από την οποία έχει δανειστεί και άλλα μηχανικά μέρη. Με το μήκος της να φτάνει τα 4,52 μέτρα και το μεταξόνιό τα 2,75 μέτρα, η GLK αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους κυριότερους ανταγωνιστές της BMW X3, καθώς και του Land Rover Freelander ΙΙ.

Η νέα GLK πρόκειται να διατεθεί αρχικά με εξακύλινδρα σύνολα, ενώ από το 2009 η γκάμα της θα περιλαμβάνει επίσης τετρακύλινδρους κινητήρες, καθώς και δυο V6 diesel. Η βασική έκδοση εφοδιάζεται με ένα νέο CDI κινητήρα τούρμπο, 2,2 λίτρων, τεχνολογίας Ad-Blue, με απόδοση 170 ίππων. Ταυτόχρονα θα προσφέρονται η GLK 350, με απόδοση 272 ίππων, αλλά και η GLK 320 CDI, με απόδοση 224 ίππων.

Όλες οι εκδόσεις θα διαθέτουν 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7G-TRONIC, καθώς και το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, το οποίο -σε συνδιασμό με αρκετά συστήματα ελέγχου, όπως το ESP και το ASR- εξασφαλίζει μέγιστη πρόσφυση και καλύτερη οδική συμπεριφορά, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Επιπλέον, η GLK διαθέτει το σύστημα προετοιμασίας σύγκρουσης PRE-SAFE, ενεργή ανάρτηση «AGILITY CONTROL», ενεργά φώτα καθώς και αυτόματο κλιματισμό τριών ζωνών.

Για το εσωτερικό του αυτοκινήτου οι Γερμανοί εγγυώνται εργονομικό σχεδιασμό, άνεση αλλά και υψηλής ποιότητας υλικά, όπως δερμάτινα καθίσματα και λεπτομέρειες από ξύλο.

Η νέα Mercedes GLK αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2008. Οι τιμές της, στην Ευρώπη, υπολογίζονται στις 49.000 ευρώ για τη GLK 350 και στις 47,500 ευρώ για την πετρελαιοκίνητη GLK 320 CDI.

Share

By moschos

This is me :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.