Το ανανεωμένο Apple MacBook Air (11” και 13”)

Το ανανεωμένο Apple MacBook Air (11” και 13”)

"Στην διάρκεια της παρουσίασης Back to the Mac, ο Steve Jobs ανακοίνωσε το ανανεωμένο MacBook Air."
Macbook Air
Το ανανεωμένο MacBook Air της Apple είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών και όπως δήλωσε ο Steve Jobs στην διάρκεια της παρουσίασης, προαναγγέλλει το μέλλον στους φορητούς υπολογιστές. Ο Jobs επισήμανε πως η σχεδίαση του καινούργιου φορητού, προέκυψε από τις γνώσεις που απέκτησαν με την δημιουργία του iPad. Έτσι λοιπόν το MacBook Air, δεν διαθέτει πλέον σκληρό δίσκο, αλλά μνήμη flash, όπου η Apple αφαίρεσε το περίβλημα ενός σκληρού δίσκου SSD, κι ενσωμάτωσε την μνήμη flash απευθείας στην μητρική του υπολογιστή, εξοικονομώντας χώρο και βάρος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δυνατότητα άμεσης ενεργοποίησης του υπολογιστή, όπως συμβαίνει άλλωστε και με τα iPad, iPhone και iPod touch.

Το περίβλημα του φορητού είναι κατασκευής unibody, προσδίδοντας την απαραίτητη στιβαρότητα στην συσκευή. Το εντυπωσιακό στην σχεδίασή του είναι το λεπτό πάχος, το οποίο είναι 1,7 εκατοστά στην επάνω πλευρά, και μόλις 3 χιλιοστά στην κάτω πλευρά. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό της συσκευής, αφού τον μεγαλύτερο χώρο καταλαμβάνει η μπαταρία, με τα υπόλοιπα μέρη του να καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο, απόδειξη της υψηλής τεχνολογίας που έχει χρησιμοποιεί. Μιας και μιλήσαμε για τον χώρο που καταλαμβάνει η μπαταρία, πρέπει να αναφέρουμε πως το MacBook Air έχει να επιδείξει σημαντική αυτονομία και στην διάρκεια της χρήσης, αλλά και στον χρόνο αναμονής. Η χρήση στο μοντέλο των 13,3 ιντσών φθάνει τις επτά ώρες, ενώ στον μικρότερο αδελφό του των 11,6 ιντσών τις πέντε ώρες. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως οποιοδήποτε Air μπορεί να παραμείνει σε κατάσταση αναμονής έως και 30 ημέρες.

Δύο λοιπόν ΝΕΑ μοντέλα έγιναν διαθέσιμα για το MacBook Air, ένα με οθόνη 13,3 ιντσών και ένα 11,6 ιντσών. Η οθόνη είναι LED με εξαιρετική ευκρίνεια, αφού στο μεν 13άρι η ανάλυση ορίζεται στα 1440 Χ 900 pixels, ενώ στο 11άρι στα 1366 Χ 768 pixels. Το βάρος και των δύο μοντέλων είναι πολύ μικρό, καθιστώντας το καινούργιο MacBook Air ιδανικό για απροβλημάτιστη μεταφορά: μόλις 1,32 κιλά ζυγίζει το μοντέλο των 13" και 1,06 κιλά των 11". Τα γραφικά και στα δύο μοντέλα αναλαμβάνει να οδηγήσει η κάρτα γραφικών της NVidia GeForce 320M με 256MB μνήμηες DDR3 SDRAM μοιραζόμενη με την μνήμη του συστήματος.

Το MacBook Air όμως φαίνεται πως δημιουργήθηκε με γνώμονα και τις επιδόσεις, αφού το μοντέλο των 11,6" φιλοξενεί επεξεργαστές intel core 2 duo 1.4GHz ή 1.6GHz, το δε μοντέλο των 13,3" επεξεργαστή intel core 2 duo στα 1.86GHz ή 2.13GHz, και μνήμη RAM DDR3 στα 1066MHz με επιλογή των 2 ή 4 GB. Την εικόνα συμπληρώνουν η κάμερα Facetime, το πλήρες πληκτρολόγιο, το multi-touch trackpad, οι θύρες USB, η θύρα για κάρτες SD (μόνο στο μοντέλο των 13"), και η απώλεια οπτικού μέσου.

Είναι προφανές πως η Apple προσπαθεί να καταστήσει τους φορητούς της υπολογιστές, πραγματικά φορητούς αλλά και με αξιοπρεπείς επιδόσεις, κάτι που φαίνεται να το καταφέρνει με το καινούργιο MacBook Air.

Το MacBook Air είναι άμεσα διαθέσιμο, και προσφέρεται με δύο διαφορετικές επιλογές σε χωρητικότητα της flash, στα 64 και 128 GB, ενώ οι τιμές ξεκινούν για το 11άρι από τα 999 ευρώ, και για το 13άρι από τα 1299 ευρώ (τιμές Apple Store).

Περισσότερες λεπτομέρειες για το καινούργιο δημιούργημα της Apple, βίντεο και φωτογραφίες, μπορείτε να βρείτε στην σχετική σελίδα της Apple.

Share


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.