Η Apple παρουσίασε πρόσφατα το νέο 8πύρηνο Mac Pro που διαθέτει ένα νέο σύστημα αρχιτεκτονικής, 2 φορές πιο ισχυρό από τον προκάτοχό του. Ο νέος Mac Pro συνδυάζει 2 επεξεργαστές 45 νανoμέτρων Quad- Core Xeon της Intel με ταχύτητα έως και 3.2GHz, νέα ισχυρά γραφικά και έως και 4ΤΒ εσωτερικής αποθηκευτικής ικανότητας για να προσφέρει ένα ιδανικό σύστημα για τους επαγγελματίες, τους δημιουργούς 3D ψηφιακού περιεχομένου και τους επιστήμονες.

"Ο νέος Mac Pro είναι ο πιο γρήγορος Mac που δημιουργήσαμε ποτέ" ανέφερε ο Phillip Schiller, αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Product Marketing. " Με 8πύρηνο επεξεργαστή Intel Xeon στα 3.2GHz, ανεξάρτητους διαύλους συστήματος στα 1600 MHz και μνήμη στα 800MHz, ο νέος Mac Pro χρησιμοποιεί την ταχύτερη αρχιτεκτονική Intel Xeon στην αγορά".

Ο νέος Mac Pro διαθέτει το νέο επεξεργαστή Quad-Core της σειράς Intel Xeon 5400 που βασίζεται στην επαναστατική μικροαρχιτεκτονική Intel Core έως τα 3.2GHz ο καθένας με 12ΜΒ L2 cache ανά επεξεργαστή, προσφέροντας εντυπωσιακή απόδοση και ισχύ. Ο νέος Mac Pro τρέχει έως και δύο φορές γρηγορότερα από τον προηγούμενο Mac Pro αφού διαθέτει τους επεξεργαστές Quad-Core Intel Xeon με ταχύτητα έως και 3.2 GHz, καθένας από τους οποίους μοιράζεται μνήμη 12ΜΒ L2 cache για μέγιστη απόδοση και αποτελεματικότητα. Με μνήμη DDR2 ECC FB- DIMM στα 800 MHz, ο νέος Mac Pro πέτυχε αύξηση 61% απόδοση της μνήμης συγκρινόμενος με τον προκάτοχο του.

Κάθε Mac Pro διαθέτει την κάρτα γραφικων ATI Radeon HD 2600 XT και 256ΜΒ μνήμη για βίντεο. Ο Mac Pro περιλαμβάνει επίσης τη νέα υποδοχή γραφικών PCI Express 2.0 που διπλασιάζει την απόδοση του σε σχέση με την προηγούμενη γενιά και υποστηρίζει κάρτες γραφικών τελευταίας γενιάς από την NVIDIA (όπως είναι η NVIDIA GeForce 8800 GT με 512ΜΒ μνήμη βίντεο, ή η NVIDIA Quadro FX 5600 με 1.5GB μνήμη βίντεο) και μια θύρα 3D stereo για εφαρμογές stereo-in-a window. Με υποστήριξη για πάνω από 4 κάρτες γραφικών, ο νέος Mac Pro μπορεί να υποστηρίξει έως και 8 οθόνες των 30 ιντσών έτσι ώστε να επιτυγχάνεται άριστη οπτική αισθητική.

Ο Mac Pro είναι ο πιο επεκτάσιμος Mac που υπήρξε ποτέ, με 4 εσωτερικούς σκληρούς δίσκους, άμεση τοποθέτηση χωρίς καλώδια τεσσάρων σκληρών δίσκων 1ΤΒ Serial ΑΤΑ, συνολικά 4ΤΒ αποθηκευτικής ικανότητας και υποστήριξη για 2 SuperDrives. Με προαιρετικoύς 15000rpm SAS δίσκους που μπορούν να διακινήσουν έως και 250ΜΒ/s σε απόδοση RAID 5 disk I/O, o Mac Pro είναι ιδανικός για παραγωγούς μουσικής και ταινιών. Σε συνδυασμό με τους οδηγούς SATA και SAS και την προαιρετική Mac Pro RAID κάρτα, δίνεται η δυνατότητα προστασίας των δεδομένων. Ο Mac Pro είναι εύκολα προσβάσιμος από το μπροστινό και το πίσω μέρος έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να συνδέει εξωτερικές συσκευές με 5 θύρες USB 2.0, 2 Fire Wire 800, οπτική και αναλογική είσοδο και έξοδο, διπλή θύρα Gigabit Ethernet και υποδοχή minijack.

Κάθε Mac Pro συνοδεύεται επίσης από την τελευταία έκδοση του πιο προηγμένου λογισμικού Mac OS X Leopard. To Leopard εμπεριέχεται με πάνω από 300 νέα χαρακτηριστικά και εισάγει μια ολοκαίνουρια επιφάνεια εργασίας με το Stacks, ένα νέο τρόπο πρόσβασης στα αρχεία από το Dock. Ένας επανασχεδιασμένος Finder που επιτρέπει στο χρήστη να πλοηγείται και να μοιράζεται αρχεία ανάμεσα σε πολλά Mac. To Quick Look, έναν νέο τρόπο να βλέπετε αρχεία χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε κάποια εφαρμογή. Το Spaces, ένα έξυπνο χαρακτηριστικό με το οποίο δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ομάδων εφαρμογών και της εύκολης επιλογής ανάμεσά τους. Και τέλος, το Time Machine, έναν απλό τρόπο για να κάνετε αυτόματα back up σε οτιδήποτε στο Mac σας. Παράλληλα με αυτά, το Leopard, με το βελτιωμένο Scheduler και άλλες πολυπυρηνικές εφαρμογές, είναι ο ιδανικός σύντροφος για το Mac σας. Με αυτόν τον τρόπο, εκμεταλλεύεστε απόλυτα τις δυνατότητες ενός πολυπυρηνικού συστήματος και έτσι όλες σας οι εργασίες γίνονται πιο γρήγορα και απλά.

Τέλος, το Mac Pro συνοδεύεται από το πολύ λεπτό αλουμινένιο Apple Keyboard με ενσωματωμένη τεχνολογία Bluetooth 2.0 έτσι ώστε να μη θυσιάζονται άλλες θύρες USB και να εκμηδενίζονται τα καλώδια με τη βοήθεια του προαιρετικού Apple Wireless Keyboard και Apple Wireless Mouse.

Παύλος Παπαπαύλου

Share

By moschos

One thought on “Νέος Mac Pro με 8πύρηνο επεξεργαστή”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.