Apple iLife ’09

Apple iLife ’09

 Η Apple πρόσφατα παρουσίασε τη σουϊτα εφαρμογών iLife ’09, το οποίο περιλαμβάνει τις βασικές αναβαθμίσεις των iPhoto, iMovie και GarageBand, το iDVD καθώς και την ενημερωμένη έκδοση του iWeb. Το iPhoto ’09 εστιάζει στην δυνατότητα της αυτόματης οργάνωσης φωτογραφιών σε Γεγονότα (Events) μέσω των λειτουργιών Faces και Places, οι οποίες παρέχουν πρωτοποριακούς τρόπους οργάνωσης και διαχείρισης φωτογραφιών.

Το iMovie ’09 επεκτείνει τα επαναστατικά και πολύ γρήγορα χαρακτηριστικά δημιουργίας ταινιών του iMovie ’08, προσθέτοντας το βάθος που ζήτησαν οι χρήστες του με καινούργιες, ισχυρές και πολύ εύχρηστες λειτουργίες όπως ο εκπληκτικός Precision Editor, η δυνατότητα σταθεροποίησης video, η προηγμένη λειτουργία drag and drop και οι κινούμενοι χάρτες ταξιδίου. Το GarageBand ’09 παρουσιάζει έναν εντελώς καινούργιο τρόπο εκμάθησης πιάνου και κιθάρας με 18 βασικά μαθήματα και πολλά προαιρετικά από κορυφαίους καλλιτέχνες όπως οι Sara Bareilles, John Fogerty, Norah Jones και Sting.
Το iLife ’09 παρέχεται δωρεάν με κάθε νέο Mac, ή διατίθεται με 83 € (με ΦΠΑ) σαν αναβάθμιση για παλιούς χρήστες.Το iPhoto ’09 κάνει ακόμα πιο εύκολη την περιήγηση και την αναζήτηση φωτογραφιών, όχι μόνο βάσει της ημερομηνίας που τραβήχτηκαν (Events), αλλά και βάσει των προσώπων που εμφανίζονται σε αυτές (Faces) καθώς και της τοποθεσίας στην οποία τραβήχτηκαν (Places).

Το iPhoto σκανάρει αυτόματα τις φωτογραφίες για να αναγνωρίσει τα πρόσωπα που εμφανίζονται σε αυτές και μόλις δώσετε ένα όνομα σε κάποιο πρόσωπο, αυτόματα βρίσκει κι άλλες φωτογραφίες που εμφανίζουν το ίδιο πρόσωπο.Η λειτουργία Places αυτόματα εισάγει δεδομένα τοποθεσίας από κάμερες με δυνατότητα GPS ή μέσω του iPhone, ενώ σας δίνει τη δυνατότητα να καθορίσετε και μόνοι σας τα δεδομένα αυτά σε μία φωτογραφία, ομάδα φωτογραφιών ή event. Από τη στιγμή που το iPhoto γνωρίζει που έχουν τραβηχτεί οι φωτογραφίες μπορείτε εύκολα να τις ανακαλέσετε με μια απλή αναζήτηση ή με τη χρήση κάποιου αμφίδρομου χάρτη. Με το iPhoto ’09 μπορείτε επίσης εύκολα να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας στο Facebook ή το Flickr.Οι φωτογραφίες που ανεβάζετε στο Facebook περιλαμβάνουν και τα ονόματα των προσώπων που εμφανίζονται σε αυτές ενώ τα tags που προθέτετε στο Facebook συγχρονίζονται με το iPhoto. Επίσης, μπορείτε να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας δημιουργώντας slideshow για τα Mac iPhone ή iPod, ή να δημιουργήσετε όμορφα λευκώματα από τα ταξίδια σας με χάρτες από τα μέρη που επισκεφτήκατε.Το iMovie ’09 παρέχει ισχυρά αλλά εύχρηστα νέα χαρακτηριστικά που σας δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξετε γρήγορα ταινίες καθώς και να βελτιώσετε ή να προσθέσετε ειδικά εφέ στο έργο σας αν έχετε τον χρόνο. Μπορείτε να κάνετε drag and drop ένα κλιπ πάνω σε ένα άλλο και να αξιοποιήσετε τις προηγμένες επιλογές επεξεργασίας όπως, αντικατάσταση, προσθήκη, ήχος μόνο, και εικόνα σε εικόνα και πράσινη οθόνη.

Με τον επαναστατικό Precision Editor μπορείτε να κάνετε κλικ σε κάποιο τμήμα του video για να μεγεθύνετε και να δείτε τα καρέ από κοντά. Έτσι, μπορείτε να κάνετε επεξεργασία ακριβείας για να καθορίσετε τι θέλετε να κρατήσετε, να υπολογίσετε με ακρίβεια το σημείο που θα κόψετε το κλιπ, να χρησιμοποιήσετε τον ήχο από ένα κλιπ και το video από κάποιο άλλο και πολλά ακόμη. Το iMovie ’09 κάνει ανάλυση του video και μειώνει το κούνημα της κάμερας στα κλιπ που προσθέτετε στο έργο σας. Οι νέοι τίτλοι, οι μεταβάσεις, τα κινηματογραφικά εφέ οι αλλαγές ταχύτητας και οι κινούμενοι χάρτες ταξιδίου προσθέτουν μια επαγγελματική πινελιά στις ταινίες σας.
Το GarageBand ’09, η ενημερωμένη έκδοση του δημοφιλέστατου λογισμικού της Apple, που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες για να παίζουν και να ηχογραφούν μουσική, τώρα προσφέρει στους ανερχόμενους μουσικούς έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο για να μάθουν να παίζουν κιθάρα ή πιάνο. Τα Basic Lessons σας δίνουν τη δυνατότητα να μάθετε τα βασικά με το δικό σας ρυθμό ακολουθώντας τις οδηγίες της Apple μέσα από τα όμορφα HD video που δείχνουν τα όργανα και τις παρτιτούρες. Τα Artist Lessons περιλαμβάνουν πραγματικούς καλλιτέχνες που σας δείχνουν πώς να παίξετε τις μεγάλες επιτυχίες τους με λεπτομερείς οδηγίες που περιλαμβάνουν τις θέσεις των δακτύλων και τις τεχνικές, ενώ επίσης αναλύουν και την ιστορία του κάθε τραγουδιού.

Share

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.