Σήμερα αγόρασα το Ipod Touch της Apple το οποίο είναι σαν το Iphone άλλα χωρίς την λειτουργία του τηλεφώνου. Μπορείς να κάνεις αναπαραγωγή μουσικής, βίντεο, εικόνων άλλα και να μπείς στο Internet μέσω του Safari και του wifi δέκτη του Ipod touch.

Εξαιρώντας την έλλειψη των τηλεφωνικών δυνατοτήτων, το iPod Touch είναι σχεδόν ίδιο με το iPhone. Βασίζεται στο ίδιο λειτουργικό σύστημα (προσαρμοσμένη έκδοση του Mac OS X), έχει το ίδιο, εντυπωσιακό, multi-touch interface, αλλά και τις ίδιες εφαρμογές. Η οθόνη των 3,5 ιντσών αποδεικνύεται ιδανική για την παρακολούθηση ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, καθώς και την προβολή φωτογραφιών, αλλά και εξώφυλλων μουσικών άλμπουμ άλλα και το internet surfing γίνεται άνετα όσο μεγάλη και να είναι η σελίδα.

Ο αισθητήρας προσανατολισμού αντιλαμβάνεται την περιστροφή της συσκευής και αναλαμβάνει την αυτόματη αλλαγή της οθόνης από landscape σε portrait mode και αντίστροφα. Κατά την αναπαραγωγή μουσικής, η περιστροφή της οθόνης σε οριζόντια διάταξη έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση του «Cover Flow», στο οποίο όλα τα εξώφυλλα των άλμπουμ παρουσιάζονται σε ένα τρισδιάστατο περιβάλλον. Μέσω αυτού είναι η εύκολη μετάβαση στο επιθυμητό κομμάτι με το άγγιγμα των δαχτύλων. Ο αισθητήρας θα «περιστρέψει» ακόμη τις φωτογραφίες, αλλά και τις ιστοσελίδες που παρουσιάζονται στο Safari. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και ο αισθητήρας φωτός, ο οποίος προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης για εξοικονόμηση ενέργειας.

Share

By moschos

This is me :)

One thought on “My first Apple iPod Touch”
  1. Πέρα από όλα τα άλλα, αυτό που έχω προσέξει εγώ, είναι η οθόνη αφής του. Είναι εξαιρετικά αυαίσθητη εκεί που πατάς και δε χρειάζεται να χρησιμοποιείς γραφίδα.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.