EVROS - THRACE - GREECE - HELLAS
Η υπόθεση "ΘΡΑΚΗ" είναι υπόθεση εθνική.
 
Θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους, ότι η υπόθεση "ΘΡΑΚΗ" είναι υπόθεση εθνική και δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας.

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να υλοποιείται επακριβώς ένα σενάριο που πριν από λίγα χρόνια θεωρούνταν ίσως φανταστικό και ακραίο. Ένα σενάριο όμως που, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, συντάχθηκε με μεγάλη προσοχή και "δέθηκε" απ’ όλες τις πλευρές.

Αντί να διδαχθούμε λοιπόν από τα τραγικά λάθη του παρελθόντος, που αποτέλεσμα είχαν τη συρρίκνωση του ελληνικού χώρου και του Ελληνισμού, σήμερα κάνουμε χειρότερα, με επιπρόσθετο στοιχείο αυτό της "οσφυοκαμψίας" και του ωχαδερφισμού των διαχειριστών των κρίσιμων ζητημάτων της χώρας μας.

Η αίσθηση πλέον των κατοίκων υπαρκτή, ότι η Θράκη έχει "ξεπουληθεί" σε διπλωματικό επίπεδο. Πράκτορες της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής δρουν ανενόχλητοι και κανένας, μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι σε θέση να τους παρεμποδίσει.

Μετά τον εκτουρκισμό των Πομάκων μουσουλμάνων, επιχειρείται και επιτυγχάνεται σε έναν σημαντικό βαθμό και ο εκτουρκισμός των Αθίγγανων μουσουλμάνων (σ.σ.: καμία σχέση δεν έχουν οι δύο παραπάνω ενότητες με την Τουρκία), ενώ παράλληλα κάποιοι ετοίμασαν μέχρι και τη σημαία και τον εθνικό ύμνο της "Τουρκικής Δυτικής Θράκης"!

Και όλα αυτά με τη "σφραγίδα" και τις ευλογίες των Αμερικανών -που τον τελευταίο καιρό πύκνωσαν τα σούρτα φέρτα στην περιοχή-αλλά δυστυχώς και της ΕΕ, που στην προκειμένη περίπτωση ουδόλως φαίνεται να ανησυχεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όλα αυτά, σε σχέση με το δημογραφικό πρόβλημα που έχει απογειωθεί, εύκολα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα επόμενα χρόνια η φυσιογνωμία αυτής της περιοχής δεν θα έχει σχέση με τη σημερινή…

Το βασικό εγχείρημα της "άλλης πλευράς" για συνδιοίκηση στην περιοχή ως πρώιμο φρούτο μιας πλούσιας σοδειάς που φαίνεται ότι πρόκειται να ακολουθήσει, πέτυχε και αν κρίνουμε από συγκεκριμένες περιπτώσει (όπω3 την περίπτωση "δίωξης" της αγωνίστριας δασκάλας – κόρης του προέδρου του Αρείου Πάγου- από τον Έβρο) όχι απλώς κατορθώθηκε η συνδιοίκηση, αλλά και η μονόπλευρη διοίκηση από την άλλη πλευρά!

Δεν είναι συμπτωματικό ότι ο όρος "Κοσοβοποίηση της Θράκης" βγήκε στο μεϊντάνι αμέσως μετά τη δημιουργία του προβλήματος στην περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας. θέλω να πω ότι όλα αυτά που επιχειρεί η Τουρκία στην περιοχή της Θράκης γίνονται εμφανώς με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του "μεγάλου αδελφού".

Δεν είναι συμπτωματικό το γεγονός της τακτικής συνάντησης αμερικανών διπλωματών με παράνομους κύκλους της μειονότητας, με εκείνους δηλαδή που δεν αποδέχονται την επίσημη έκφραση της πολιτείας (π.χ. μουφτής)…

Υπάρχουν βέβαια και πολλοί εκ του ασφαλούς "θρακολόγοι" που αναπτύσσουν τις θεωρίες τους χωρίς να θίξουν την ουσία του προβλήματος. Είναι συνήθως αυτοί που σαν "μαϊντανοί" στις τηλεοράσεις, κάνοντας λόγο για τη Θράκη, την αναφέρουν ως σταυροδρόμι των λαών, (ως πολυπολιτισμική και πολυθρησκευτική περιοχή, αλλά σπάνια ακούς από αυτούς να λένε ότι η Θράκη είναι ΕΛΛΑΔΑ και κατοικείται από ΕΛΛΗΝΕΣ και μόνο, με βάση τις διεθνείς συνθήκες και φυσικά με βάση την πραγματικότητα…

Σήμερα, εν μέσω κοσμογονικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή (θα μα3 δοθεί η δυνατότητα να τις αναλύσουμε προσεχώς), η Θράκη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Και πρέπει να γίνει συνείδηση ότι αν δεν υπάρξει Θράκη, κάποια στιγμή δεν θα υπάρξει και Ελλάδα! Σας παραπέμπω στα βιβλία της ελληνικής ιστορίας, τη δεύτερη δεκαετία του προηγούμενου αιώνα, όταν και πάλι οι λάθος χειρισμοί της ελληνικής διπλωματίας είχαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του ελληνικού χώρου και την αλλαγή των συνόρων.

Σήμερα βέβαια όλα αυτά σχεδιάζονται να γίνουν κάτω από διαφορετική οπτική και με τον "φερετζέ" των μεγάλων ευρωπαϊκών περιφερειών! Αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε πρόσεχώς πολύ περισσότερα επί του θέματος…

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ
Εκδότης της εφημερίδας "ΘΡΑΚΗ"

Share

By moschos

This is me :)

2 thoughts on “Σε πλήρη εφαρμογή το σενάριο για τον “εκτουρκισμό” της Θράκης.”
  1. Δυστυχώς το θέμα της Θράκης θα μας απασχολήσει στο μέλλον…τα αποτελέσματα φοβάμαι αλλά όπως τονίζω επανειλημένα στα άρθρα μου…έχουν γνώση οι φύλακες!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.