Το τέταρτο κρούσμα της νέας γρίπης στην Ελλάδα

  • Home
  • Greece
  • Το τέταρτο κρούσμα της νέας γρίπης στην Ελλάδα

Το τέταρτο κρούσμα της νέας γρίπης στην Ελλάδα

Επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή, από το Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Νοτίου Ελλάδος (Ινστιτούτο Παστέρ), το 4ο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης Α (Η1Ν1).

Πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, ηλικίας 23 ετών, η οποία επέστρεψε στις 28 Μαΐου 2009 από τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ έχοντας συμπτώματα βήχα, μυαλγίες και καταρροή – χωρίς πυρετό λόγω λήψης αντιπυρετικών μετά από ιατρική σύσταση στις ΗΠΑ.

Της διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό στο Αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ και ευαισθητοποιημένη επικοινώνησε με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ (στις 16:00) και της συνεστήθη η εξέτασή της από το Νοσοκομείο Αναφοράς όπου και πραγματοποιήθηκε στις 18:30. Μετά την κλινική εξέταση της ασθενούς, ελήφθη δείγμα, της χορηγήθηκε αγωγή και της συνεστήθη να παραμείνει στην οικία της ακολουθώντας σχολαστικά όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής. Θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο περαιτέρω αντιμετώπισης, η ασθενής θα νοσηλευτεί στο ΓΝΝΝΘΑ ‘Η Σωτηρία’ και θα γίνει επιδημιολογική διερεύνηση.

Ήδη την ώρα αυτή μεταφέρεται με ειδικά εξοπλισμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο.

Παράλληλα συνεχίζεται η νοσηλεία των δύο κρουσμάτων από το Εδιμβούργο, είναι καλά στην υγεία τους και θα εξέλθουν από το νοσοκομείο σύντομα.

Το ΥΥΚΑ επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας και ότι η κατάσταση τελεί κάτω από πλήρη έλεγχο

Share

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.