Αλβανία και Βουλγαρία… στους εννιά καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς

  • Home
  • News
  • Αλβανία και Βουλγαρία… στους εννιά καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς

Αλβανία και Βουλγαρία… στους εννιά καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς

 

Τρεις ειδικοί στα ταξίδια ο Ρόμπερτ Ρέιντ (συντάκτης του Lonely Planet), η Πολίν Φρόμερ εκδότρια ταξιδιωτικών οδηγών και ο Μάρτιν Ραπ, αντιπρόεδρος της εταιρίας Αltour, προτείνουν σε άρθρο τους στο αμερικανικό δίκτυο CNN, προορισμούς για μοναδικές αποδράσεις κατά το 2011.

Ο Ρέιντ προτείνει την Αλβανία και τη Βουλγαρία. Όπως γράφει χαρακτηριστικά η Αλβανία δίνει στους ταξιδιώτες μια εικόνα της Μεσογείου χωρίς να υπάρχει πολυκοσμία και υψηλές τιμές. Το Αργυρόκαστρο είναι μία αλβανική πόλη που αξίζει να περπατήσεις στους δρόμους της γράφει ο Ρέιντ και αναφέρει ότι το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Υπογραμμίζει δε ότι στην Αλβανία συναντάει κανείς γραφικές παραλίες, μπορεί να απολαύσει καλό φαγητό και τέλος επισημαίνει ότι οι ομορφιές της χώρας δεν θα μείνουν για πολύ καιρό ανεκμετάλλευτες.

Ο συντάκτης του Lonely Planet, πάντως, προτείνει επίσης μία απόδραση, στη γειτονική μας Βουλγαρία όπου, όπως αναφέρει, έχει εξαιρετικά παραθαλάσσια θέρετρα, αλλά και πολύ οργανωμένα χειμερινά θέρετρα για τους λάτρεις του σκι.

Ο Ρέιντ που διέσχισε πέρσι τη Βουλγαρία με ένα παλιό αυτοκίνητο του 1972 δηλώνει ενθουσιασμένος με τις φυσικές ομορφιές και συνιστά μία επίσκεψη στο Βέλικο Τάρνοβο, πόλη με εξαιρετική αρχιτεκτονική.

Η Αλβανία είναι έκτη και η Βουλγαρία ένατη ανάμεσα σε εννιά προορισμούς σε όλο τον κόσμο, στις προτάσεις των τριών πολυταξιδεμένων συντακτών. Σύμφωνα με το άρθρο του CNN, οι εννιά καλύτεροι προορισμοί είναι: Νέα Υόρκη, Νέα Ζηλανδία, Περού, Βαρκελώνη, Νορβηγία, Αλβανία, Ιαπωνία, Γουατεμάλα και Βουλγαρία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.