Ένας μηχανικός software που εργάζεται στην Apple έφτιαξε μια ρέπλικα του αρχαίου Μηχανισμού των Αντικυθήρων, χρησιμοποιώντας πλαστικά κομμάτια του Lego Kinect, αλλά και ένα εντυπωσιακό βίντεο που εξηγεί την κατασκευή του.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων ήταν ένα εξαιρετικά πολύπλοκο εργαλείο ακριβούς μέτρησης πολλών αστρονομικών φαινομένων, το οποίο ανάγεται στους πρώιμους ελληνιστικούς χρόνους. Επί χιλιετίες η ύπαρξή του ήταν άγνωστη, μέχρι τη στιγμή που σπαράγματά του ανακαλύφθηκαν ανάμεσα στα άλλα αντικείμενα που ανασύρθηκαν από το ναυάγιο ενός εμπορικού πλοίου από τη Ρόδο, το οποίο βούλαξε κατά τα αρχαία χρόνια, κοντά στο νησί των Αντικυθήρων. Ο Μηχανισμός θεωρείται ως ο πρώτος υπολογιστής που υπήρξε ποτέ, τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο πολυπλοκότητας.
Πριν από λίγα χρόνια, μια ομάδα επιστημόνων, μεταξύ των οποίων και διακεκριμένοι έλληνες επιστήμονες, έκαναν μια τεράστια προσπάθεια κατανόησης της λειτουργίας του Μηχανισμού, πράγμα που οδήγησε στη δημιουργία λειτουργικού του αντιγράφου.
Πρόσφατα, ο Andrew Carol, ένας μηχανικός της Apple, έφτιαξε τη δική του “ρέπλικα” του Μηχανισμού, χρησιμοποιώντας περίπου 1.500 κομμάτια Lego Kinect. Αυτά είναι φίλοι μου! Κάποτε, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων αποτελούσε το άκρον άωτον, την κορωνίδα της τεχνολογικής εξέλιξης, και τώρα φτιάχνεται με “τουβλάκια” Lego, από έναν “geek που βαριέται και δεν έχει λεφτά για διακοπές”, όπως σχολιάζει κάποιος την είδηση του Εngadget.

[ Source : http://unregistered.gr ]

Share

By moschos

This is me :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.