Τέλος εποχής για την General Motors

  • Home
  • News
  • Τέλος εποχής για την General Motors

Τέλος εποχής για την General Motors

general_moorsΜία από τις μεγαλύτερες χρεωκοπίες στην ιστορία της αμερικανικής βιομηχανίας είναι γεγονός. Η πτώχευση της General Motors, που, επί δεκαετίες, υπήρξε σύμβολο της δύναμης και της υπεροχής στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η τρίτη μεγαλύτερη όλων των εποχών, στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το χρέος του αμερικανικού κολοσσού φτάνει τα 27 δισεκατομμύρια δολάρια και οι λοιπές υποχρεώσεις του ξεπερνούν τα 20 δις.

Η διαδικασία της ελεγχόμενης πτώχευσης για διαρκέσει από 2 έως 3 μήνες και στην νέα εταιρία θα συμμετέχουν το αμερικανικό δημόσιο με 60% το Καναδικό δημόσιο με 12,5%, το σωματείο εργαζομένων με 17,5% και οι παλαιοί πιστωτές με 10%.

Στην πιο μικρή επιχειρηματικά νέα General Motors, 14 εργοστάσιά της θα κλείσουν. Στην αγορά θα παραμείνουν ως εμπορικά ονόματα η Σεβρολέτ, η Κάντιλακ, η Τζι Εμ Σι και η Μπιούικ.

Αντιθέτως οι μάρκες Πόντιακ, Σάτερν, Χάμερ και Σάαμπ είτε θα πωληθούν είτε θα πάψουν να υφίστανται.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος ξεσπάθωσε κατά της αμερικανικής επιχείρησης.

Η General Motors υπέφερε για χρόνια από κακοδιοίκηση. Δεν φταίει η οικονομική κρίση.”, δήλωσε χαρακηριστικά.

Ήδη η μετοχή της εταιρίας που έχει πέσει στα 74 σεντς έφυγε από τον πίνακα του Ντάου Τζόουνς αφού στον δείκτη δεν μπορούν να περιλαμβάνονται χρεοκοπημένες επιχειρήσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο διευθυντής της GM Φριτς Χέντερσον αναμένεται να μιλήσουν για την μετέπειτα πορεία της εταιρείας αργότερα σήμερα.

Share

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.