Με ικανοποίηση έγινε δεκτή η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να ιδρυθούν τελωνεία στην Ίμβρο και την Τένεδο. Ως εξαιρετική εξέλιξη χαρακτηρίζουν οι ιμβριακοί σύλλογοι την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης της Τουρκίας.

Τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος, σύμφωνα με τους ιμβριακούς Συλλόγους, είναι πλέον σημεία εισόδου στην Τουρκία από το εξωτερικό και εξόδου από αυτήν για διακίνηση προσώπων, αγαθών και υπηρεσιών από και προς το εξωτερικό.

"Αυτό οδηγεί στην ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος των Ιμβρίων και Τενεδίων για την απευθείας αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση των Πατρίδων τους με προορισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, το οποίο έθεταν προς τις Αρχές τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος όσο και τα Ιμβριακά Σωματεία με σκοπό τη συγκοινωνιακή διευκόλυνση των Ιμβρίων και Τενεδίων της διασποράς και την ευκολότερη και συχνότερη επάνοδο στη γενέθλια γη τους", τονίζεται.

Οι τελωνειακές Αρχές, που ιδρύονται για πρώτη φορά, θα υπάγονται στη νέα Περιφερειακή Διεύθυνση Τελωνείων και Εμπορικών Ζωνών Δυτικής Προποντίδας, με έδρα τη Ραιδεστό.

Share

By moschos

This is me :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.