Στην έκθεση CEATEC 2009 που άνοιξε σήμερα τις πύλες της στην Ιαπωνία, ξεχωριστή παρουσία είναι το νέο Blu-ray player της Pansonic το οποίο εγκαινιάζει την εποχή της τρισδιάστατης εικόνας σε οικιακό επίπεδο.

panasonic 3d

Αυτό το λογότυπο 3D στο κάτω αριστερό τμήμα της πρόσοψης, θα πρέπει σιγά σιγά να το συνηθίζουμε, διότι όπως δείχνουν τα πράγματα θα το βλέπουμε ολοένα και περισσότερο από εδώ και πέρα.

Η παγκόσμια βιομηχανία εικόνας και ήχου έχει επενδύσει πολλά στην τρισδιάστατη εικόνα και η Panasonc ούσα προπομπός έχει θεσπίσει το πρωτόκολλο εκείνο, με τον οργανισμό Blu-ray, που θα αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο για την εξάπλωση της εικόνας τριών διαστάσεων.

Bάσει της τεχνολογίας Hollywood Laboratory (PHL), που ανέπτυξε η Panasonic, είναι δυνατή η ‘εναπόθεση’ εικόνων ανάλυσης 1080p για κάθε μάτι, σε ένα απλό δισκάκι BD, το οποίο μπορεί να αναπαραχθεί από τα νέας γενιάς 3D players, τα οποία εν συνεχεία τροφοδοτούν ανάλογης τεχνολογίας τηλεοράσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την λήψη εικόνων 3D, το σύστημα που υιοθετεί η Panasonic βασίζεται σε κάμερες με διπλούς φακούς που κάνουν ανεξάρτητη λήψη εικόνων για κάθε μάτι.

[ via ]

Share

By moschos

This is me :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.