Το Bansko χτισμένο σε υψόμετρο 925μ (και οι πίστες του σκι είναι σε ύψος 2.000 – 2.500μ.) αποτελεί πλέον έναν από τους πιο εύκολους και προσιτούς προορισμούς για σκι στην Ευρώπη, αφού προσφέρει στους φίλους του αθλήματος τις καλύτερες και πιο μοντέρνες εγκαταστάσεις μεταξύ άλλων Βουλγαρικών χιονοδρομικών κέντρων. Επιπλέον διαθέτει καταλύματα για όλα τα οικονομικά επίπεδα, από lux ξενοδοχεία με spa και gourmet εστιατόρια μέχρι μικρές παραδοσιακές μονάδες.

http://www.koupoukis.gr/wp-content/uploads/HLIC/c4aed9ff873b5af8e46a0f9c565161f9.jpg

Το πεδίο δράσης χωρίζεται σε δύο περιοχές, την Valog (1100 μ. – 1600 μ.) και τη Shikigarnika (1700 μ. – 2500 μ.), οι οποίες βρίσκονται στη βόρεια πλευρά του όρους Pirin, περίπου 10 χλμ. πάνω από το χωριό. Το χιονοδρομικό που αριθμεί μόλις 10 χρόνια λειτουργίας, είναι ήδη φημισμένο για την ποιότητα και διάρκεια του χιονιού, αφού η χιονόπτωση ξεκινά στις αρχές του Δεκέμβρη και οι χειμερινές δραστηριότητες δεν τελειώνουν πριν τα τέλη Απριλίου.

Στις εγκαταστάσεις του θα βρείτε, εκτός από καρεκλάκια και συρόμενα, μια οκταθέσια γόνδολα η οποία συνδέει σε 25 λεπτά το χωριό με τις πίστες. Εντυπωσιακή επένδυση είναι τα ειδικά μόνιτορ που έχουν τοποθετηθεί στη βάση του χιονοδρομικού με σκοπό να μεταδίδουν live εικόνες από τις πίστες και να ενημερώνουν για την ισχύ του ανέμου και την θερμοκρασία, έτσι ώστε κάθε επισκέπτης να γνωρίζει τις χιονοδρομικές συνθήκες πριν ανέβει στο βουνό.  Όλες οι πίστες του σκι έχουν συνολικό μήκος 14 χλμ. και υποστηρίζονται από 2 ανεβατήρες (13 ski lift). 

http://www.koupoukis.gr/wp-content/uploads/HLIC/6c28f96cf4ebef8db35054d398cceea6.jpg

Το Bansko δεν είναι μόνο ένα θέρετρο αλλά και ένα όμορφο ιστορικό μνημείο. Το θέρετρο βρίσκεται στη νοτιοδυτική Βουλγαρία στους πρόποδες του πανέμορφου βουνού Pirin, το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς.

Η ίδια η πόλη προσελκύει τους επισκέπτες με τα 120 πολιτιστικά μνημεία της, τα μουσεία της και τις μόνιμες εθνογραφικές εκθέσεις. Μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη είναι στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας με τον υψηλό πύργο των 30 μ. και το ρολόι, τις θαυμάσιες τοιχογραφίες και τα ξυλόγλυπτα. Τοποθετημένο ανάμεσα στο βουνό Pirin, το βουνό Rila και τα βουνά της Ροδόπης, το Bansko είναι ένα συμπαθητικό θέρετρο, με σύντομο καλοκαίρι και μακρύ χειμώνα. Η περίοδος του σκι αρχίζει στα μέσα Δεκεμβρίου και τελειώνει στα μέσα Απριλίου.

Κατά την παραμονή σας εδώ μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε μια mehana ή αλλιώς παραδοσιακή ταβέρνα και να γευθείτε αυθεντικές βουλγάρικες σπεσιαλιτέ και καλό σπιτικό κρασί. Επίσης εάν δεν διαμένετε στο πανέμορφο ξενοδοχείο Kempinski 5* μην παραλείψετε να το επισκεφθείτε έστω για ένα καφέ. Σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει!

Η απόσταση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Bansko είναι 210 χλμ. και μεταξύ Αθήνας και Μπάνσκο είναι 720 χλμ.

Share

By moschos

This is me :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.