Υπογράφηκε τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012 στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης η προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα Αλεξανδρούπολης, μεταξύ του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α. Α.Ε.) κ. Χρήστου Σκεύα.

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση, αναβάθμιση και αξιοποίηση της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα Αλεξανδρούπολης, η οποία γειτνιάζει με την κεντρική περιοχή της πόλης, ώστε να επιτευχθεί η ενσωμάτωση της στον πολεοδομικό ιστό της Αλεξανδρούπολης, μέσω της ανάπτυξης χρήσεων αναψυχής και περιπάτου, συμβατών με την εγκεκριμένη μελέτη «Χωροταξικής Οργάνωσης και Εξοπλισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (MasterPlan)».

Συγκεκριμένα, κατά μήκος της ζώνης ανάπλασης προβλέπεται να δημιουργηθούν χώροι αναψυχής, πρασίνου, περιπατητικοί διάδρομοι και ποδηλατόδρομος, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρος λουομένων με κατασκευή αποδυτηρίων και WC, κιόσκια, πέργκολες και δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.

Ταυτόχρονα αρχίζουν οι διαδικασίες για τον αποχαρακτηρισμό της δυτικής χερσαίας ζώνης σε εμβαδόν 65 στρεμμάτων, ενώ τα υπόλοιπα 20 στρέμματα θα μείνουν στη χρήση του Ο.Λ.Α. για να εξυπηρετήσει τις λιμενικές εγκαταστάσεις του. Η διαδικασία του αποχαρακτηρισμού συμφωνήθηκε να ακολουθηθεί από τον Υπουργό Ναυτιλίας, τον Ο.Λ.Α. και το Δήμο Αλεξανδρούπολης, σε κοινή συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα. 

Ο κ. Σκεύας χαιρέτισε την υπογραφή της σύμβασης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «ένα μεγάλο έργο που υλοποιείται προς όφελος των δημοτών με τη συνεργασία του Οργανισμού Λιμένα και του Δήμου Αλεξανδρούπολης», το οποίο όπως υπογράμμισε «θα αποτελέσει οδηγό για αντίστοιχες συνεργασίες και σε άλλα λιμάνια της χώρας». 

Από την πλευρά του ο κ. Λαμπάκης ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ο.Λ.Α. για τη συνεργασία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, η οποία όπως επεσήμανε «φαίνεται ότι θα οδηγήσει στο αίσιο τέλος μιας ιστορίας πολλών χρόνων που αποτελούσε επιθυμία όλων των δημοτικών αρχών». 

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: «Καταφέραμε με τη συναίνεση του προέδρου, κ. Χρήστου Σκεύα, και του Δ.Σ. του Ο.Λ.Α., να φτάσουμε σε μια συμφωνία που είναι η πρώτη στην Ελλάδα μεταξύ Δήμου και Οργανισμού Λιμένα. Με την υπογραφή αυτής της προγραμματικής σύμβασης μας δίνεται πλέον το δικαίωμα να αξιοποιήσουμε τη δυτική χερσαία ζώνη του λιμένα Αλεξανδρούπολης, να παρέμβουμε και να αναπλάσουμε το χώρο, ώστε να μπορούν να τον απολαύσουν τόσο οι δημότες μας, όσο και οι επισκέπτες της πόλης». 

Share

By moschos

This is me :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.