Από 8/6 ξεκινούν τα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνο

  • Home
  • Greece
  • Από 8/6 ξεκινούν τα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνο

Από 8/6 ξεκινούν τα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνο

Με απόφασή του με ημερομηνία 27 Μαΐου 2020, ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης αποφάσισε την έγκριση της κατακύρωσης των αποτελεσμάτων του μειοδοτικού διαγωνισμού που είχε προηγηθεί για την εξυπηρέτηση της γραμμής «Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκης-Λήμνος» στην εταιρεία Zante Ferries και το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής».

Η νέα γραμμή, στην οποία υπολογίζουν και ελπίζουν ιδιαίτερα κάτοικοι, επαγγελματίες και φορείς της Σαμοθράκης, θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 6 Σεπτεμβρίου. Η σύμβαση θα υπογραφεί μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου νομιμότητος της από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επιπλέον, o κ. Πλακιωάκης ενέκρινε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και για την εξυπηρέτηση της γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, όπου, όπως αναφέρεται «με την εκτέλεση ενός δρομολογίου την ημέρα, καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου, πλην της θερινής περιόδου από 8/6 ως 6/9, όπου υπάρχει η υποχρέωση για εκτέλεση ενός δρομολογίου την ημέρα χωρίς καταβολή μισθώματος, έναντι μισθώματος 8.850 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ανά πλήρες δρομολόγιο.

[ Source: https://www.gnomionline.gr/ ]
Share


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.