Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο λιμάνι της Σαμοθράκης το μεσημέρι της Πέμπτης (18/12/08) και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η αποβίβαση επιβατών και αυτοκινήτων, κόπηκε η άγκυρα του πλοίου Corsica Express που έκανε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Το πλοίο – στο οποίο επέβαιναν 115 επιβάτες – άρχισε να παρασύρεται από τα κύματα με αποτέλεσμα να κοπεί και ένας από τους κάβους και να προσκρούσει σε ψαράδικα βαρκάκια που ήταν αγκυροβολημένα στο λιμάνι. Τελικά ο καπετάνιος – με τη συνδρομή και από αλιευτικό σκάφος- κατάφερε να το απομακρύνει από το λιμάνι, αφού δεν μπόρεσε να δέσει.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στις βάρκες και παραμόρφωση στην πρύμνη του πλοίου. Ευτυχώς κανείς από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε, ούτε υπήρξε διαρροή καυσίμων στη θάλασσα.

Το πλοίο έφτασε με ασφάλεια στη Αλεξανδρούπολη το βράδυ της Πέμπτης, οι επιβάτες – που δεν κατάφεραν να φτάσουν στη Σαμοθράκη – αποβιβάστηκαν και στο πλοίο απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να διαπιστωθεί να είναι ασφαλές να αποπλεύσει. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το λιμεναρχείο της Σαμοθράκης.

Share

By moschos

This is me :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.