Περισσότεροι από τους μισούς νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών εργάζονται για να σπουδάσουν. Συγχρόνως ένας στους τρεις νέους σκέπτεται να φύγει από την Ελλάδα για να εργαστεί στο εξωτερικό. Στους άνεργους νέους το ποσοστό ξεπερνά το 50%.

 

Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα έρευνας για την εκπαίδευση και την οικονομική κρίση που διενεργήθηκε από την ALCO, για λογαριασμό μεγάλου ομίλου Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ένας στους τρεις νέους, φοβάται ότι θα χρειαστεί να σταματήσει τις σπουδές του, ενώ το 68% φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας είπε ότι “ήρθε η ώρα να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος” και τόνισε ότι “η αντιμετώπιση της ανεργίας δεν μπορεί να βασίζεται στο παλιό μοντέλο απασχόλησης 1,1 εκατομμυρίου δημοσίων υπαλλήλων.”

Επίσης εκτίμησε ότι “η εκπαίδευση μπορεί να είναι σημαντικό εργαλείο απέναντι στην κρίση” και επισήμανε ότι “η κυβέρνηση κατάφερε να μην προβεί σε περικοπή των δαπανών για τη παιδεία". Επίσης κάλεσε “τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου σε συναίνεση”.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκης, τόνισε την ανάγκη αλλαγών στην εκπαίδευση και την υιοθέτηση οργανωμένης δια βίου μάθησης.

Υποστήριξε ότι σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ η εξειδικευμένη μεταλυκειακή κατάρτιση και ότι ένας απόφοιτος ΙΕΚ και γενικότερα μεταλυκειακής και τεχνικής εκπαίδευσης, βρίσκει πιο εύκολα δουλειά από κάποιον απόφοιτο γενικής εκπαίδευσης.

Σχολιάζοντας την έρευνα γύρω από τη μετανάστευση των νέων, υποστήριξε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να μη στεγνώσει η Ελλάδα από τα δυνατά μυαλά της.

[ Πηγή : cosmo.gr ]

Share

By moschos

This is me :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.