Αυτή θα είναι η νέα σημαία του ανεξάρτητου Κοσόβου όπως θα παρουσιαστεί την Κυριακή (πιθανότατα μετά τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας η οποία θα πραγματοποιηθεί,σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες,στις 5μ.μ. τοπική ώρα) απ΄τον πρωθυπουργό του,Χακίμ Θάτσι.

 

Ο "ανταποκριτής" του Greece-Salonika στην περιοχή,αποκαλύπτει –κυριολεκτικά– σε παγκόσμια αποκλειστικότητα το σύμβολο στο οποίο έχουν καταλήξει οι Κοσοβάροι και θα αποτελέσει την έκπληξη των εορτασμών της Κυριακής.
Η σημαία θα απεικονίζει τον χάρτη του Κοσσόβου ενώ 5 (ή 6) αστέρια θα βρίσκονται στην κορυφή της.Τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά,πιθανότατα θα είναι όπως εικονίζονται,ενδεχομένως όμως να προτιμηθεί το γαλάζιο φόντο με κίτρινα αστέρια που θα παραπέμπει στη σημαία της Ε.Ε…
Ο κρυφός συμβολισμός των πέντε αστέριων θα παραπέμπει στις 5 περιοχές που-κατά τους Αλβανούς -ανήκουν στους ίδιους και αποτελούν τη λεγόμενη "Μεγάλη Αλβανία":

  • Αλβανία
  • Κοσσυφοπέδιο
  • Νότια Σερβία (Κοιλάδα του Πρέσεβο)
  • Δυτική ΠΓΔΜ (Περιοχή Τετόβου)
  • Τσαμουριά (Βορειοδυτική Ελλάδα!!!)

(*Το 6ο αστέρι -άν τελικά τοποθετηθεί-θα συμβολίζει την" ενότητα "μεταξύ των 5 "Αλβανικών περιοχών" στα Βαλκάνια.)

Ο Χ.Θάτσι δεν θα επεξηγήσει πλήρως στην ομιλία της Κυριακής,το συμβολισμό των 5 ή 6 αστεριών.Ίσως αφήσει να εννοηθεί πως συμβολίζουν τις πέντε (?) εθνότητες που ζουν στο κρατίδιο..Θα αφήσει όμως να το "περάσουν" στα αλβανικά ΜΜΕ και στο λαό,άλλα μέλη της νεοσύστατης κυβέρνησης του.΄Ηδη πάντως είναι κοινό μυστικό ανάμεσα στους Αλβανούς του Κοσόβου αλλά και τους υπόλοιπους Αλβανούς ο"κρυφός"συμβολισμός των αστεριών..

[via http://greece-salonika.blogspot.com]

Share

By moschos

One thought on “ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ – ΑΥΡΙΟ Η ΘΡΑΚΗ 2”
  1. παλια υπηρχε η magna grecia , Μεγαλη Βουλγαρια, και τωρα η Μεγαλη Αλβανια. Μονο που οι τελευταιοι το εχουν παρατραβηξει.Αν κοιταξεις “πισω απο την κουρτινα” θα δεις οτι αυτοι ειναι που δημιουργουν όλα τα προβληματα στα Βαλκανια. Ακομα και το προβλημα της ονομασιας των Σκοπιων για αυτους και απο αυτους δημιουργειται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.