Στη Σαμοθράκη η Πανελλήνια Συνάντηση Μοτοσικλετιστών 2009

  • Home
  • Greece
  • Στη Σαμοθράκη η Πανελλήνια Συνάντηση Μοτοσικλετιστών 2009

Στη Σαμοθράκη η Πανελλήνια Συνάντηση Μοτοσικλετιστών 2009

  Στη Σαμοθράκη θα πραγματοποιηθεί τελικά, εκτός απροόπτου, η Πανελλήνια Συνάντηση Μοτοσικλετιστών στις αρχές Ιουνίου. Οι εμπλεκόμενοι φορείς προσπαθούν να έλθουν σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία SAOS FERRIES, προκειμένου να εξασφαλισθεί η καλύτερη δυνατή μετακίνηση των μοτοσικλετιστών, έστω κι εάν, σε νέα επιστολή της, η εταιρεία επιμένει να ζητά ακριβή αριθμό συμμετεχόντων.

Από την αρχή, η SAOS FERRIES, ζήτησε από τους διοργανωτές τις ακριβείς ημερομηνίες πραγματοποίησης της Συνάντησης, τον ακριβή αριθμό των συμμετεχόντων, τη ροή μετακίνησης επιβατών από και προς το νησί (αριθμός και ημέρα) και τον αριθμό φορτηγών απαραίτητων για την διοργάνωση και τις ημέρες μετακίνησής τους, προκειμένου, όπως ανέφερε σε επιστολή της, να «γίνουν οι απαραίτητες δεσμεύσεις από εμάς αφετέρου να γίνουν έγκαιρα οι απαραίτητες ενέργειες για πιθανή δρομολόγηση και δεύτερου πλοίου στη γραμμή (απαιτείται άδεια από το Υπουργείο)».
Σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στη Νομαρχία Έβρου, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, είχε τονιστεί από την Λέσχη Μοτοσικλετιστών Έβρου ότι δεν είναι δυνατόν να δοθεί ακριβής αριθμός οχημάτων και ατόμων, καθώς η συμμετοχή στις συναντήσεις αυτές δεν είναι ποτέ συγκεκριμένη.

Η νέα επιστολή της SAOS FERRIES

Στο ζήτημα, επανέρχεται με νέα επιστολή η SAOS, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες διατυπώνεται από “ορισμένους” δυσαρέσκεια και κριτική κατά της εταιρίας μας γιατί “δήθεν” δεν επιθυμούμε την πραγματοποίηση της συνάντησης των Μοτοσυκλετιστών στη Σαμοθράκη, θα θέλαμε να παρατηρήσουμε:


1. Πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε εκδήλωση στο νησί βοηθάει εκτός από την τόνωση της τοπικής οικονομίας, στην προβολή της απαράμιλλης ομορφιάς του.2. Άμεσα ωφελημένη από παρόμοιες εκδηλώσεις θα είναι και η εταιρία μας της οποίας τα έσοδα θα αυξηθούν από τις μετακινήσεις των συμμετασχόντων στην συνάντηση.3. Την θετική μας ανταπόκριση αποδείξαμε όταν άμεσα (εντός 24 ωρών) απαντήσαμε στο γραπτό αίτημά τους για δέσμευση της εταιρίας μας στην δυνατότητα μετακίνησης όλων των συμμετασχόντων. Τους πληροφορήσαμε ότι προκειμένου να παρέχουμε δέσμευση χρειαζόμασταν κάποια στοιχεία ώστε έγκαιρα να γίνουν από εμάς οι απαραίτητες ενέργειες προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, προκειμένου να πάρουμε άδεια έκτακτης δρομολόγησης και δεύτερου πλοίου στη γραμμή.


Συγκεκριμένα ζητήσαμε να μας πληροφορήσουν:

– Ακριβείς ημερομηνίες πραγματοποίησης της συνάντησης.

– Αριθμό συμμετασχόντων.

– Ροή μετακίνησης επιβατών από και προς το νησί (αριθμός και ημέρα).

– Αριθμός φορτηγών απαραίτητων για την διοργάνωση και ημέρες μετακίνησής τους.


4. Αντί απάντησης δεχθήκαμε τηλεφώνημα με το οποίο μας πληροφορούσαν ότι δεν διαθέτουν στοιχεία παρά μόνο ότι στην προηγούμενη συνάντηση που έγινε στη Θάσο μετακινήθηκαν συνολικά στο τριήμερο της συνάντησης περίπου 35.000 επιβάτες. Επίσης μας τονίστηκε ότι ειδικά για την επιστροφή των συμμετασχόντων από το νησί αυτή έπρεπε να πραγματοποιηθεί για όλους την Κυριακή 14 Ιουνίου με δεδομένο ότι έπρεπε την Δευτέρα 15 Ιουνίου να βρίσκονται στις εργασίες τους.


Όπως όλοι μπορούν να καταλάβουν τέτοια δέσμευση δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί γιατί άλλως αυτό θα σήμαινε ανευθυνότητα από μέρους μας και σε τελική ανάλυση δυσφήμιση για το νησί. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι θα γινόταν εάν χιλιάδες Μοτοσυκλετιστών παγιδεύονταν στο νησί μετά από δική μας δέσμευση. Και θα είχαν δίκιο.

Αντ΄ αυτών προτείνουμε να συσταθεί (εάν ήδη δεν έχει γίνει) επιτροπή από εκπροσώπους φορέων του νησιού ώστε αυτοί να διαχειριστούν την μετακίνηση των συμμετασχόντων έτσι ώστε ο κάθε επισκέπτης να ξέρει ακριβώς πότε θα πάει και πότε θα γυρίσει από το νησί.

Όσον αφορά την λειτουργία του δεύτερου πλοίου μας (ΝΟΝΑ ΜΑΙΡΗ) για διάρκεια μιας εβδομάδας περίπου αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί εφόσον οι συμμετέχοντες της συνάντησης θα είναι πάνω από 6.000 άτομα».

ΛΕΜΕ: «Δεν μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένο αριθμό»

«Είναι πολύ περίεργο έως και αστείο να ανοίγεις ένα μαγαζί και να ζητάς για τα επόμενα χρόνια να ξέρεις τι πελατεία θα έχεις για να αποφασίσεις αν θα το ανοίξεις ή όχι», σχολιάζει ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Έβρου Κριτής Κριτού την στάση της εταιρείας του κ. Μανούση. «Στο κάτω – κάτω είναι κι αυτός ένας επιχειρηματίας, κι απ’ ότι φαίνεται, δεν θέλει με τίποτα να πάρει κανένα επαγγελματικό ρίσκο, γι’ αυτό και ζητά συγκεκριμένο αριθμό μηχανών, ώστε να διασφαλίσει τα κέρδη του. Αυτό, ας το πάρει ο καθένας όπως θέλει».

Όπως επισημαίνει, δεν μπορεί η Ομοσπονδία να δεσμευτεί για τον αριθμό των μηχανών και των ατόμων που θα έρθουν στη συνάντηση. «Είπαμε από την αρχή ότι δεν μπορούμε να πούμε ότι θα έρθουν π.χ. 4.600 μηχανάκια. Έχουμε όμως κάποια στατιστικά στοιχεία, από προηγούμενες συναντήσεις, που μπορούμε να διαθέσουμε. Υπάρχουν 75 λέσχες που θα κληθούν για να έρθουν ση συγκεκριμένη εκδήλωση, είναι μία τουριστική ατραξιόν μοναδική σε μέγεθος, δεν μπορεί κανένας άλλος να κάνει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα παρόμοιο γεγονός, τόσο πολυπληθές και με τέτοιο θετικό αντίκτυπο για την περιοχή που θα γίνει. Εμείς δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να κάνουμε την Πανελλήνια στη Σαμοθράκη, αρκεί να διασφαλίσουμε ότι όλος αυτός ο κόσμος θα πάει και θα έρθει χωρίς να ταλαιπωρηθεί και χωρίς προβλήματα. Αυτό υπάρχει μέχρι σήμερα και με τις συγκεκριμένες συνθήκες, η Πανελλήνια θα γίνει στη Σαμοθράκη. Αν προκύψει κάτι έκτακτο και ναυαγήσει εκ νέου, δεν έχουμε πολλά περιθώρια, η επόμενη περίπτωση είναι να γίνει στην Αλεξανδρούπολη».

Πάντως, στη γενική συνέλευση της ΜΟΤΟΕ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Λευκάδα, έγιναν συζητήσεις για τη διοργάνωση της Πανελλήνιας Συνάντησης στη Σαμοθράκη. Όπως μας μετέφερε ο κ. Κριτού, ακούστηκαν αρκετά παράπονα για το κόστος των εισιτηρίων, μια και η Σαμοθράκη πέφτει αρκετά μακριά για πολύ κόσμο.
«Η άποψη που επικρατεί είναι ναι μεν να γίνει στη Σαμοθράκη, αλλά εκφράστηκαν παράπονα για τα εισιτήρια που θα είναι ακριβά. Π.χ. ένας μοτοσικλετιστής για να πάει στην Ιταλία και να έρθει χρειάζεται 45 ευρώ και για την Σαμοθράκη 145 ευρώ Εμείς πάντως δεν το βλέπουμε σαν ομοσπονδία έτσι, θεωρούμε ότι κάποιος που θέλει να έρθει, είναι μία φορά τον χρόνο, θα μπορέσει να βάλει στην άκρη αυτά τα λεφτά».

Share

4 Comments

avatar

γεια σου!
θελω να μου πεις αν τελικα θα γίνει η συνάντηση των μοτοσικλετιστών στην σαμοθρακη και ποτε; ή ακόμα δεν εχει αποφασιστεί; αν μπορεις όποτε έχεις κάποιο νέο να με ειδοποιήσεις
σ’ευχαριστώ
Γλυκερία

avatar

Απο όσα ακούω θα γίνει στην Σαμοθράκη, το τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος 5 Ιουνίου 2009 με 8 Ιουνίου ’09

avatar

εγω ακουσα απο τον προεδρο μοτοσυκλετιστων αλεξ/πολης οτι θα γινει 10-15 ιουνιου επειδη στις 7 ειναι οι εκλογες

avatar

ΣΩΣΤΑ λόγω εκλογών θα γίνει το επόμενο Σ/Κ.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.