Με περίπου 18 πλοία να έχουν τεθεί εκτός, λόγω χρεών ή άλλων οικονομικών δυσχερειών, η ακτοπλοϊκή σύνδεση αρκετών νησιών του Αιγαίου καθίσταται ΑΔΥΝΑΤΗ για το καλοκαίρι 2009

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, νησιά όπως η Φολέγανδρος, η Ανάφη, η Ικαρία, η Κάλυμνος, η Κάρπαθος, η Κάσος, η Κίμωλος, η Κύθνος, η Κως, οι Λειψοί, η Λέρος, η Σίκινος, η Πάτμος, η Λήμνος και ο Αϊ-Στράτης θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα μετά την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, τα θερινά δρομολόγια θα γίνουν με 18-20 λιγότερα επιβατηγά-οχηματαγωγά.

Αποδρομολογημένα είναι σήμερα τα πλοία της GA FERRIES «Ανθή Μαρίνα», «Νταλιάνα», «Δημητρούλα», «Jet Ferry 1», «Μιλένα», «Ροδάνθη», «Ρομίλντα»

Δεμένα λόγω χρεών τα πλοία της ΣΑΟΣ – SAOS FERRIES «Αρσινόη», «Νόνα Μαίρη», «Σάος 2», «Σαμοθράκη», «Παναγία Σουμελά», «Μακεδονία», «Εξπρές Λήμνος» και το ιπτάμενο δελφίνι «Κάβειρος».

ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΙΝΚ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΠΟΥ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ…

Alexandroupoli LIMANI for SAOS ferries

Εκτός «γραμμών» βρίσκονται επίσης το πλοίο της KALLISTI FERRIES «Σαρδηνία Βέρα», και το ταχύπλοο «Corsica Express 3».

Έτσι, στα περισσότερα μικρά νησιά του Αιγαίου τα πλοία θα προσεγγίζουν μία φορά την εβδομάδα, ενώ δεν αποκλείεται το πρόβλημα να γίνει εντονότερο από την αποδρομολόγηση και άλλων πλοίων.

Και όλα αυτά εν έτη 2009 που οχι μόνο θα έπρεπε να υπάρχει επάρκεια επιβατικών θέσεων για ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ άλλα και τα λιμάνια θα έπρεπε να έχουν τουλάχιστον τις βασικές παροχές (νερο/ρεύμα/ΘΕΣΕΙΣ) κάτι που δεν ισχύει ούτε στα μικρά άλλα ούτε και στα «μεγάλα» λιμάνια της χώρας πχ Μύκονος, Σαντορίνη, Αλεξανδρούπολη κλπ.

 

Share

By moschos

This is me :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.