Διδυμότειχο: Με λουκάνικο μήκους 1 χλμ. γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη

  • Home
  • Greece
  • Διδυμότειχο: Με λουκάνικο μήκους 1 χλμ. γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη

Διδυμότειχο: Με λουκάνικο μήκους 1 χλμ. γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη

Παρόλη την βροχή οι κρεοπώλες του Διδυμοτείχου για δεύτερη συνεχή χρονιά παρασκεύασαν ένα γιγάντιο παραδοσιακό λουκάνικο, μήκους ενός χιλιομέτρου, για να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο δήμος.

Το λουκάνικο ξεκίνησε να παρασκευάζεται από νωρίς το πρωί και αφού τεμαχίστηκε, αργά το απόγευμα μεταφέρθηκε για «τσίκνισμα» στις δεκάδες ψησταριές που στήθηκαν στην κεντρική πλατεία του Διδυμοτείχου.Σύμφωνα με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Διδυμοτείχου, Ευτυχία Βουλγαρίδου, η ιδέα για την παρασκευή του λουκάνικου γίγας είναι συλλογική. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πέρσι για πρώτη χρονιά με ένα λουκάνικο που έφτασε περίπου τα 700 μέτρα, χαρίζοντας στο Διδυμότειχο το πανελλήνιο ρεκόρ.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Χρήστος Τοκαμάνης, στόχος για το 2010 είναι να παρασκευάσουν ένα λουκάνικο ακόμη μεγαλύτερων διαστάσεων, που θα καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες.

Οι εκδηλώσεις του δήμου Διδυμοτείχου για την Τσικνοπέμπτη, ξεκίνησαν το απόγευμα στην κεντρική πλατεία, με καρναβαλική παρέλαση, διαγωνισμό καλύτερης καρναβαλικής ομάδας, μουσικά σχήματα και πολλές αποκριάτικες εκπλήξεις από κλόουν, ταχυδακτυλουργούς, ξυλοπόδαρους κλπ.

Μαζί με το λουκάνικο, προσφέρθηκε στους επισκέπτες και στους καρναβαλιστές, άφθονο ντόπιο κρασί, ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με λαϊκό γλέντι.

Share

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.