Εξαιρετικό ενδιαφέρον αποκτά η 42η διοργάνωση της έκθεσης xenia, που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 μέχρι 29 Νοεμβρίου 2010, στο πιο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο της χώρας, το Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ., καθώς θα δώσει τη δυνατότητα, σε αυτήν την ετήσια συνάντηση των επιχειρηματιών του τουρισμού, να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις, τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες στις μονάδες τουρισμού, μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας.
Η έκθεση xenia δεν αποτελεί όμως μόνο μια εμπορική έκθεση. Οι παράλληλες εκδηλώσεις της xenia αποτελούν πλέον έναν εξαιρετικά χρήσιμο θεσμό, αφού κατά τις ημέρες διοργάνωσης της έκθεσης, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο πρωτοποριακές και καινοτόμες παρουσιάσεις, προσφέροντας γνώση σε όλους, που δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία και στον επαγγελματικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

  • Απονομή τιμητικών διακρίσεων

Προσωπικότητες από το χώρο των τεχνών, των γραμμάτων και του τουρισμού, που με τη δραστηριότητά τους προβάλλουν τη χώρα και τον ελληνικό πολιτισμό διεθνώς, θα βραβευτούν στην φετινή τελετή απονομής Τιμητικών Διακρίσεων xenia, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου. Χορηγός είναι η τράπεζα Eurobank EFG.

  • Εγκαίνια 42ης xenia

Παρουσίαση δραστηριότητας και έργου της ΕΤΟΑΑ
Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα Εγκαίνια της 42ης xenia. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της δραστηριότητας και του έργου της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών (ΕΤΟΑΑ).

  • Δράσεις για το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί

Ενέργειες εξωστρέφειας για την γνωστοποίηση του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού, στην εσωτερική αγορά και ειδικότερα στην αγορά της φιλοξενίας και της εστίασης, θα πραγματοποιήσει ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), σε συνεργασία με την 42η xenia.
Συγκεκριμένα, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών του τουρισμού θα πραγματοποιηθεί μέσω των παρακάτω δράσεων/ εκδηλώσεων:
1.Παρουσίαση Στρατηγικού Σχεδίου και Δράσεων του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στις Διεθνείς Αγορές.
2.Παρουσίαση portal και οπτικοακουστικού υλικού, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Προβολής & Προώθησης της ΕΔΟΑΟ, σε επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και σε οινοποιούς καθώς και του Στρατηγικού Σχεδίου και των επόμενων στόχων, σε όλα τα μέλη του αμπελοοινικού κλάδου.
3.Ανακήρυξη Προσωπικότητας- Πρεσβευτή του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στην Ελλάδα.
4.Στάση γευσιγνωσίας.
Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, οι επισκέπτες της έκθεσης, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν γευστικές δοκιμές «a la carte» ενώ έμπειροι sommeliers θα παρέχουν συμβουλές για τη δημιουργία «wine list». Ταυτόχρονα θα πραγματοποιούνται συνεχείς οπτικοακουστικές προβολές για τον Επώνυμο Ελληνικό Οίνο.
Σεμινάρια γευσιγνωσίας για το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί.
Τρία σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσα εκδηλώσεων, κατά τη διάρκεια της 42ης xenia.

  • Design Lab@xenia

Μια πραγματική γιορτή για το design και την αρχιτεκτονική, με απόλυτο “focus” στις ειδικές ανάγκες των ξενοδοχείων και των μονάδων μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας, θα “στηθεί” κατά τη διάρκεια της 42ης xenia.
Σε έναν χώρο 2.000 περίπου τετραγωνικών μέτρων, ο επισκέπτης θα γίνει μέρος της γιορτής, συναντώντας όλες τις τελευταίες τάσεις σε οτιδήποτε απαιτείται για την κατασκευή, την ανακαίνιση ή την ανανέωση επαγγελματικών χώρων από τους παραπάνω επαγγελματικούς κλάδους.
Με έναν πρωτότυπο, «εναλλακτικό» τρόπο παρουσίασης, περισσότερες από 80 επιχειρήσεις που αποτελούν μέρος του Design Lab@xenia ετοιμάζονται πυρετωδώς, ώστε να παρουσιάσουν καινοτόμα υλικά (σημαντικό εργαλείο για την κατασκευή, την ανακαίνιση ή την ανανέωση χώρων), επιλεγμένα έπιπλα και αντικείμενα design, καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις από αρχιτεκτονικά γραφεία (που θα απηχούν τις τάσεις στη σχεδίαση και κατασκευή χώρων ξενοδοχείων και εστίασης). Η σύγχρονη Αρχιτεκτονική και το Design διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εικόνα αλλά και τη λειτουργία μιας σύγχρονης επιχειρηματικής μονάδας τουρισμού, εστίασης και ψυχαγωγίας – το Design Lab@xenia σχεδιάζει να αναδείξει αυτόν το ρόλο, αλλά και να αναδειχθεί σε κέντρο υψηλού επιπέδου επιχειρηματικών συναντήσεων και συμφωνιών.

  • Ημερίδα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο «Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην υπηρεσία του Ελληνικού Ξενοδοχείου».
Η ημερίδα στοχεύει στο να μεταφέρει την διεθνή εμπειρία για ένα θέμα που πρόκειται να απασχολήσει δεόντως την ελληνική ξενοδοχειακή επιχείρηση το επόμενο διάστημα, την εξοικονόμηση ενέργειας στο χώρο του ξενοδοχείου, και την σχέση της με το design και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Στην ημερίδα θα καταθέσουν την εμπειρία και τις προτάσεις τους Αρχιτέκτονες- μέλη της UIA και Εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, αλλά και τρεις Ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία).
Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από το Design Lab, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και την UIA(Διεθνής Ένωση Αρχιτεκτόνων)- Διεθνές Πρόγραμμα Εργασίας: Αρχιτεκτονική και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ARES, με τη στήριξη της xenia Α.Ε.

  • F&B project στην 42η xenia

Έμφαση στον κλάδο του Food & Beverage θα δώσει η 42η xenia με την παρουσίαση 2 πρωτοποριακών εκδηλώσεων, Kalimera! with taste και The Bar Academy Show.

Kalimera! with taste
Η γαστρονομία αποτελεί σημαντικό ταξιδιωτικό κίνητρο παγκοσμίως. Η Ελλάδα, μια χώρα με πλούσια γευστική παράδοση, μπορεί να αποτελέσει προορισμό για γαστρονομικές εμπειρίες.
Η xenia Εκθέσεις – Συνέδρια Α.Ε., αναγνωρίζοντας τη δυναμική του γαστρονομικού τουρισμού, θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο της 42ης έκθεσης xenia, την πρωτοποριακή εκδήλωση “Kalimera! with taste”.
Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, ταλαντούχοι Έλληνες chefs, θα δημιουργήσουν ζωντανά, σ ένα ειδικά διαμορφωμένο «kitchen theater», τις δικές τους εκδοχές ελληνικού πρωινού. Οι σύγχρονες τεχνικές και τάσεις θα συναντηθούν με παραδοσιακά υλικά, συνθέτοντας τη νέα γαστρονομική ταυτότητα του τόπου μας.
Τη δημιουργική ομάδα του «Kalimera! with taste» αποτελούν, κατ’ αλφαβητική σειρά οι:

Γιώργος Βενιέρης Εxecutive Chef Electra Palace Hotel,
Γιώργος Ηλιού, Chef/Iδιοκτήτης του εστιατορίου Polly Maggoo,
Αλέξανδρος Καρδάσης, Chef/Iδιοκτήτης, του εστιατορίου Αθήρι,
Νίκος Ρούσσος & Γεωργιάννα Χιλιαδάκη Chefs/Iδιοκτήτες του εστιατορίου Funky Gourmet,
Αλέξανδρος Φουρούλης, Chef/Iδιοκτήτης του εστιατορίου Μάνη-Μάνη,
Γρηγόρης Χέλμης, Executive Chef Domotel Xenia Volou.

«Η γαστρονομική κουλτούρα ενός τόπου αποτελεί ελκυστικό στοιχείο για όλο και περισσότερους ταξιδιώτες. Θεωρούμε πολύ σημαντικό ότι στην xenia δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον όπου ταλαντούχοι chefs θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε επιχειρηματίες του τουρισμού με σκοπό να αναπτυχθούν πρωτοποριακές συνεργασίες», δηλώνει ο Δημήτρης Κούμανης, Διευθύνων Σύμβουλος της xenia Εκθέσεις Συνέδρια Α.Ε.
«Είναι μοναδικό γεγονός για την Αθήνα’’, επισημαίνει η Αθηνά Βορίλλα, συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης, ‘’στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τους επισκέπτες της έκθεσης και να δώσουμε έμφαση στη σημασία της ελληνικής γαστρονομίας, στο ελληνικό τουριστικό προϊόν και τι καλύτερο να ξεκινά κανείς με πρωινό».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία της Bluemetromedia International.

The Bar Academy Show
Στις 28 και 29 Νοεμβρίου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί ένα event που καλύπτει τα ενδιαφέροντα του επαγγελματία bartender, bar manager ή ιδιοκτήτη μπαρ.
Το “The Bar Academy Show” θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα και παρουσιάσεις από διάσημους και καταξιωμένους bartenders και bar consultants από την Ελλάδα όπως οι: Γιάννης Πέτρος Πετρής, Θάνος Προυνάρους, Ανέστης Αναστασίου, Χρήστος Μανουσίδης, Θεόδωρος Τερζόπουλος, Δημήτρης Ζάππας, καθώς και το εξωτερικό όπως οι: Salvatore Calabrese (Maestro Calabrese), Ian Burrel (UK Rum Ambassador), Angus Winchester (Alconomics), Philip Duff (Liquid Solution), Stephan Berg και Alexander Hauck (Bitter Truth) και άλλα γνωστά ονόματα του χώρου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν παρουσιάσεις προϊόντων, διαγωνισμοί (Barista Jam και Flair Bartending Challenge) και για πρώτη φορά στην χώρα μας, βραβεία (Bar Academy Awards) για τα best of trade, cocktail menus, bars, hotel bars, spirit lists, bar managers και bartenders.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από την Bar Academy σε συνεργασία με την xenia A.E.

http://www.xenia.gr/

Share

By moschos

This is me :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.