Η Gastronomia Italiana καθιερώνεται ως θεσμός στην πόλη μας και θα πραγματοποιείται σε δύο κύκλους δυο φορές τον χρόνο, δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου

 

Italiana

Το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έδωσε σήμερα συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Electra Palace για το project Gastronomia Italiana του οποίου οι εκδηλώσεις του για τον χειμώνα 2012-2013 ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα και θα διαρκέσουν έως τον Μάρτιο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου και επ. πρόξενος της Ιταλίας κος Χρήστος Σαραντόπουλος η Gastronomia Italiana καθιερώνεται ως θεσμός στην πόλη μας και θα πραγματοποιείται σε δύο κύκλους δυο φορές τον χρόνο.

Όπως ανέλυσαν ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου κος Pasquale Lembo και η σύμβουλος επικοινωνίας κα Μαρία Τσακάλου:

– Η Gastronomia Italiana θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα σε διαφορετικό εστιατόριο κάθε εβδομάδα. Αυτό θα δώσει την δυνατότητα στους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας να επισκεφτούν περισσότερα εστιατόρια και να απολαύσουν κάθε εβδομάδα και ένα διαφορετικό ταξίδι στον κόσμο της ιταλικής γαστρονομίας

– Τα εστιατόρια που θα συμμετέχουν θα ετοιμάσουν για ένα βράδυ ένα μενού από μία περιοχή της Ιταλίας

– Η Gastronomia Italiana θα ξεκινήσει στις 28 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τον Μάρτιο.

– Στο τέλος του project το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο θα οργανώσει gala με καλεσμένους executive chef από την Ιταλία και την συνεργασία των εστιατορίων. Στο gala θα κληρωθεί και ένα ταξίδι στην Ιταλία.

– Στο χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει αυτός ο κύκλος του Gastronomia Italiana προγραμματίζεται  επίσης και η  διοργάνωση διάφορων μικρών  και μεγάλων happenings που θα ενισχύσουν το γενικό project.

– Κάθε κύκλος του Gastronomia Italiana θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο, μέσω του Gastronomia Italiana θα στηρίξει το κοινωνικό παντοπωλείο «Μ.Α.Ζ.Ι. – Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα», το οποίο όπως ανέφερε η γ.γ. κα Αλεξάνδρα Γωγούση, σήμερα παρέχεται βοήθεια σε 1280  άτομα μηνιαίως και δυστυχώς προβλέπεται ότι σύντομα θα ξεπεραστεί κατά πολύ αυτός ο αριθμός.
        
Το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο μέσω των μελών του, των συνεργαζομένων εστιατορίων και επιχειρήσεων αλλά και  χορηγών θα φροντίσει να συγκεντρώσει τρόφιμα και οικονομική στήριξη για τους σκοπούς του κοινωνικού παντοπωλείου Μ.Α.Ζ.Ι.

Τα εστιατόρια που συμμετέχουν είναι:

– Mare e Monti
– ‘ B ‘ – Museum Bar-Restaurant
– Tre Marie
– Orizontes – Electra Palace Hotel
– Excelsior
– Room 22
– Da Vinci – Hotel Nikopolis
– Canteen
– Avenue 48
– The MET Hotel

Ακόμη αναμένεται και η συμμετοχή και άλλων εστιατορίων που μπορούν να προσφέρουν σωστό ιταλικό φαγητό, βάσει των προδιαγραφών του προγράμματος Marchio Ospitalità Italiana (Σήμα Ιταλικής Φιλοξενίας) το οποίο παρουσίασε στους παρευρισκόμενους ο  Διευθυντής του επιμελητηρίου  κ. Marco Della Puppa.

 
Share

By moschos

This is me :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.