‘’Με τη δύναμη της Ελλάδας’’ ο Νίκος Κακλαμανάκης επιχείρησε για δεύτερη φορά το διάπλου του αιγαίου. Αυτή τη φορά ξεκίνησε από την Άνδρο πέρασε διαδοχικά από τη Μύκονο, από το ιερό νησί της Δήλου και από την Αμοργό, στη συνεχεία από τις μικρές Κυκλάδες (Δονούσα, Κουφονήσια) και μετά από μια στάση στην Τήλο έδεσε τη σανίδα του στην Κάρπαθο. Αυτό το εγχείρημα το είχε ξανά επιχειρήσει το 1997 αυτή τη φορά από το Σούνιο ως τη Κρήτη σε δυο μέρες. Τότε ήθελε να δοκιμάσει τα όρια του και να αναδείξει τον τουρισμό της χώρας του. Ξανά αυτή τη φορά αναδεικνύει τη δύναμη της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Γεννημένος στις 19 Αυγούστου του 1968 στη Βάρκιζα της Αθήνας ο Νίκος Κακλαμανάκης ξεκίνησε από μικρή ηλικία την ιστιοπλοΐα στη κατηγορία Mistral. . Το 1986 συμμετέχει για πρώτη φορά σε διεθνή αγώνα και παίρνει την τρίτη θέση, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μistral νέων. Το 1989 παίρνει τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Φιλανδίας. Το 1992 για πρώτη φορά παίρνει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βαρκελώνη και το 1996 τέσσερα χρόνια μετά και στη δεύτερη εμφάνιση του στους αγώνες χρίζετε χρυσός ολυμπιονίκης και δοξάζει την Ελλάδα από τους ολυμπιακούς της Ατλάντα. Ακολούθησαν οι ολυμπιακοί του Σύδνεϋ καθώς και της Αθήνας στους οποίους κατέκτησε το δεύτερο ολυμπιακό του μετάλλιο, στη πατρίδα του που τόσο εκτιμά και αγωνίζεται γι’ αυτή χρίζετε ασημένιος ολυμπιονίκης.

Οι διακρίσεις του όμως δεν σταματούν εκεί. Είναι 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (1996, 2000, 2001) & 2 φορές, δεύτερος παγκόσμιος πρωταθλητής (1995,2003) πρωταθλητής Ευρώπης (1994) & 4 φορές χάλκινος (1992,1993,1995,1998) Χρυσό μετάλλιο στην προ-ολυμπιάδα του (1994, 1995, 2002, 2003) Χάλκινο μετάλλιο στην προ-ολυμπιάδα του (1999) Χρυσό μετάλλιο στους μεσογειακούς αγώνες (1993).

Το 1996 μαζί με την Νίκη Μπακογιάννη ήταν οι τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι επί ελληνικού εδάφους. Δυο φορές υπήρξε σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής σε Ολυμπιακούς αγώνες. Στην τελετή λήξης στην Ατλάντα το 1996 και στην τελετή έναρξης στο Σίδνεϋ το 2000. Το 2004 στου ολυμπιακούς της Αθήνας έκανε την τιμή στους Έλληνες να είναι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος που άναψε τον βωμό στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας κηρύσσοντας την έναρξη των αγώνων στην πατρίδα του.

Εκτός από την θάλασσα και το ελεύθερο windsurf (wave), το άλλο μεγάλο πάθος του είναι η ταχύτητα σε τέσσερις τροχούς. Διαθέτει δικό του επαγγελματικό καρτ με το οποίο όποτε βρίσκει λίγο ελεύθερο χρόνο εκτονώνει την ανάγκη του γι’ αγωνιστική οδήγηση αναζητώντας την αίσθηση της ταχύτητας και εκτός ιστιοπλοΐας. Αυτός λοιπόν είναι ένας μεγάλος σύγχρονος Έλλην ο όποιος πρεσβεύει στο έπακρο την ευγενή άμιλλα καθώς και το μεγαλείο των Ελλήνων ,το αποδεικνύει συνεχώς και όχι μόνο μέσα από τους αγώνες του.
Αν και όπως λέει ο ίδιος «Όταν ζεις στη θάλασσα, νιώθεις πάντα μικρός, όσο μεγάλος και αν είσαι»

 

Πληροφορίες: http://www.kaklamanakis.gr
Πηγή: http://newsfilter.gr

Share

By moschos

This is me :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.