“Σχεδόν 1.000.000 ευρώ ξοδεύτηκε για να δημιουργηθεί το Portal του Δήμου Αθηναίων που είναι στημένο στην ΔΩΡΕΑΝ open source πλατφόρμα Drupal.

Με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (75%). Με τίποτα φυσικά δεν δικαιολογείται αυτό το ποσό για ένα portal. Πόσο μάλλον όταν στήνεται σε open source που είναι τσάμπα. Και ο πιο άσχετος καταλαβαίνει ότι έχουμε γίνει πλέον experts στο να κλέβουμε τα λεφτά της EU. Είχα αναφερθεί τον Οκτώβρη του 2006 στο ίδιο θέμα, για τα 1,1 εκατομμύρια ευρώ που κόστισε το αντίστοιχο website της νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.  Ίδια ιστορία.

Ο μόνος δήμος που δεν έχει πάρει χαμπάρι ακόμα είναι ο δήμος του Κορωπίου. Ξέρω από πρώτο χέρι, καθότι μένω στο Κορωπί. Εδώ, κάθε φορά που ο δήμος θέλει να επικοινωνήσει με τους δημότες του, στέλνει ένα DATSUN με τη γνωστή πατέντα της ντουντούκας στην οροφή, το οποίο γυρίζει όλους τους δρόμους και κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις. Δεν ξέρω αν πρέπει να τους πω “μπράβο” για την τιμιότητά τους, ή να τους πω “Ξυπνάτε ρεεεε, όλοι τρώνε και σεις κοιμάστε”.

[VIA]

Share

By moschos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.