Το Taxibeat είναι μία εφαρμογή που επιτρέπει σε όποιον την χρησιμοποιεί να βλέπει από το iPhone του (αργότερα και από άλλα smartphones) τα ελεύθερα ταξί που υπάρχουν κοντά του (χάρη στο GPS των έξυπνων κινητών) με βαθμολογίες από άλλους επιβάτες, πληροφορίες για τα αυτοκίνητα και άλλα χρήσιμα στοιχεία. Με βάση αυτά μπορεί μέσα από την εφαρμογή και με ένα απλό κλικ να καλέσει το ταξί που επιθυμεί και εφ’ όσον ο οδηγός αποδεχτεί την κλήση να τον βλέπει να έρχεται πάνω στον χάρτη της εφαρμογής! Μόλις ολοκληρωθεί η κούρσα ο επιβάτης βαθμολογεί τον οδηγό ώστε να βοηθήσει μελλοντικούς επιβάτες που θα χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή. Υπάρχει μέχρι και ειδικό κουμπί για να δηλώσετε αν ο οδηγός κάπνιζε, κάτι που απαγορεύεται. Το μόνο που χρειάζεται είναι η λήψη της εφαρμογής επιβάτη από το App Store! Και η εφαρμογή και η χρήση της υπηρεσίας είναι εντελώς δωρεάν.

Η εφαρμογή Taxibeat είναι τώρα διαθέσιμη στο App Store!

Από την πλευρά του οδηγού υπάρχει εδώ και κάποιο καιρό διαθέσιμη η αντίστοιχη δωρεάν εφαρμογή Taxibeat driver την οποία πρέπει να χρησιμοποιεί ο οδηγός ώστε να μπορούν να τον βρίσκουν οι επιβάτες που χρησιμοποιούν το App και βρίσκονται στην γύρω περιοχή. Από εκεί ο οδηγός έχει την δυνατότητα να δει πληροφορίες για τον πελάτη και ιδιαίτερα αν είχαν προβλήματα μαζί του άλλοι οδηγοί στο παρελθόν και να επιλέξει αν θα δεχτεί την κλήση του! Αντίστοιχα στο τέλος της διαδρομής μπορεί και αυτός να ενημερώσει αν αντιμετώπισε προβλήματα με τον επιβάτη του. Η εφαρμογή προσφέρει και άλλες δυνατότητες όπως είναι ο χάρτης ζήτησης που δείχνει τα πιο hot σημεία στην Αθήνα ώστε αν το επιθυμεί ο οδηγός να κινηθεί προς τα εκεί. Το μοναδικό κόστος που πληρώνει ο οδηγός στο Taxibeat είναι € 0.49 κάθε φορά που παίρνει κάποιον πελάτη μέσα από το Taxibeat!

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Νίκο Δρανδάκη (ο οποίος γράφει σχετικά ΕΔΩ) και τον Νίκο Δαμηλάκη, ενώ στην αρχική ομάδα ανάπτυξης συμμετέχει και ο Κωστής Σακκάς. Το Μάρτιο του 2011 η εταιρεία χρηματοδοτήθηκε από το Openfund ένα Ελληνικό Seed Investment Fund που χρηματοδοτεί startups.

Η ιδέα είναι εξαιρετική και πρακτική! Βρίσκεις μόνος σου τα Ταξί που κινούνται κοντά σου χωρίς να “βρίσκεσαι σε γραμμή προτεραιότητος” για αρκετή ώρα και γνωρίζοντας τι θα συναντήσεις εκ των προτέρων! Από την άλλη η προοπτική “βαθμολόγησης” και από τις δύο πλευρές είναι σίγουρο ότι θα δώσει ένα ακόμα κίνητρο για πιο ευγενικούς οδηγούς αλλά και επιβάτες. Οι οδηγοί γνωρίζουν αν ο κάθε πελάτης έχει δημιουργήσει προβλήματα αλλά και ότι από τι στιγμή που χρησιμοποιεί smartphone είναι γνωστός και τα πάντα πιο ελεγχόμενα.

Φαίνεται ότι οι οδηγοί έχουν κατανοήσει τα παραπάνω αφού ο στόλος που έχει δημιουργηθεί είναι υπεράνω κάθε προσδοκίας σύμφωνα με ένα tweet της εταιρίας.

Θεωρώ ότι το Taxibeat είναι ένα από ιδανικά παραδείγματα Ελληνικού startup αφού η υπηρεσία έρχεται να καλύψει ένα πραγματικό κενό, τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη του, υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική και όραμα αλλά και επικοινωνιακή πολιτική που ταιριάζει με μία σύγχρονη εταιρία!

Είμαι σίγουρος για την επιτυχία του εγχειρήματος και εύχομαι τα σχέδια των ιδρυτών για επέκταση και στο εξωτερικό να πραγματοποιηθούν σύντομα!

[ Πηγή: http://www.newsbytes.gr ]

Share

By moschos

This is me :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.