Οι γυναίκες που περιλαμβάνουν το πράσινο τσάι και τα μανιτάρια στο διαιτολόγιό τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Το πράσινο τσάι και τα μανιτάρια όχι μόνο θωρακίζουν τις γυναίκες κατά του καρκίνου του μαστού, αλλά μειώνουν και την επιθετικότητα του καρκίνου σε όσες γυναίκες παρουσίασαν τη νόσο, σύμφωνα με τα πορίσματα νέας έρευνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αυστραλίας που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Cancer.

Ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου μελέτησε τις διατροφικές συνήθειες 2.018 γυναικών από την πόλη Hangzhou της νοτιοανατολικής Κίνας, οι μισές εκ των οποίων έπασχαν από καρκίνο του μαστού. Ο λόγος που οι ερευνητές στράφηκαν στην Κίνα είναι ότι ενώ ο καρκίνος του μαστού είναι ο πλέον διαδεδομένος καρκίνος στις γυναίκες στην Κίνα, τα ποσοστά γυναικών που πάσχουν από αυτόν είναι κατά πέντε φορές λιγότερα από αυτά των υπολοίπων ανεπτυγμένων χωρών.

“Διαπιστώσαμε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν μανιτάρια φρέσκα ή αποξηραμένα, θωρακίζονταν κατά του καρκίνου του μαστού και αυτό ισχύει όχι μόνο για αυτές που βρίσκονταν σε αναπαραγωγική ηλικία, αλλά και γι’ αυτές που έχουν περάσει την εμμηνόπαυση”, είπε η κ. Μιν Ζανγκ, εκ μέρους της ερευνητικής ομάδας του πανεπιστημίου. Παρατηρήθηκε, επίσης, ότι οι γυναίκες που έτρωγαν μανιτάρια κάθε μέρα και έπιναν πράσινο τσάι είχαν περισσότερες πιθανότητες από τις υπόλοιπες να αναρρώσουν γρήγορα από την ασθένεια ενώ ο καρκίνος ήταν λιγότερο επιθετικός από αυτόν των υπολοίπων.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το γεγονός ότι τα μανιτάρια και το πράσινο τσάι είναι βασικά διατροφικά συστατικά της κινεζικής δίαιτας, εξηγεί και τα χαμηλά ποσοστά της νόσου στην Κίνα.

Share

By moschos

This is me :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.