
Το ζελέ είναι ένα γλυκό επιδόρπιο που φτιάχνεται από σκόνη ζελατίνης. Ανακατεύουμε τη σκόνη με βραστό νερό, την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο μέχρι να «σφίξει» και το ζελέ είναι έτοιμο!
Παρόλο που το ζελέ δεν περιέχει πολλά απαραίτητα θρεπτικά, μπορεί να έχει κάποια οφέλη στην υγεία
- Βοηθάει στην ενυδάτωση. Το βασικό συστατικό του ζελέ είναι το νερό. Τώρα το καλοκαίρι μπορεί να μας ενυδατώσει και να μας δροσίσει ταυτόχρονα.
- Είναι εύπεπτο. Πολλές φορές το ζελέ αποτελεί το ιδανικό γλυκό για κάποιον μετά από κάποια χειρουργική επέμβαση στο γαστρεντερικό σύστημα.
- Περιέχει κολλαγόνο. Η ζελατίνη είναι μια μορφή υδρολυμένου κολλαγόνου, δηλαδή κολλαγόνο που έχει διασπαστεί. Το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο ανθρώπινο σώμα και είναι το βασικό συστατικό του συνδετικού ιστού. Ο συνδετικός ιστός “συνδέει» τους διαφορετικούς ιστούς στο σώμα και παρέχει συνοχή και εσωτερική υποστήριξη στο σώμα. Το κολλαγόνο βρίσκεται στα μαλλιά μας, το δέρμα, τα νύχια, τις αρθρώσεις. Ενδεχομένως, η πρόσληψη κολλαγόνου να βοηθάει στην καλή υγεία των αρθρώσεων και στην ελαστικότητα του δέρματος. Βέβαια πιο πολλές έρευνες απαιτούνται για να βγουν σαφή συμπεράσματα.
- Έχει λίγες θερμίδες. Αν και γλυκό περιέχει λίγες θερμίδες σε σχέση με άλλα γλυκά. Βέβαια περιέχει ζάχαρη και για αυτό άτομα με σακχαρώδη διαβήτη θα πρέπει να επιλέγουν την «χωρίς ζάχαρη» εκδοχή του ζελέ
Το ζελέ λοιπόν μπορεί να βρει τη θέση του σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής
Μπορείτε να απολαύσετε το ζελέ σκέτο, κόβοντας φρούτα μέσα στο ζελέ ή αντικαθιστώντας τη μισή ποσότητα του νερού με γιαούρτι με λίγα λιπαρά για επιπλέον πρωτεΐνη και πιο κρεμώδη υφή