Από ελιά η πρώτη πράσινη μπύρα στον κόσμο

  • Home
  • News
  • Από ελιά η πρώτη πράσινη μπύρα στον κόσμο

Από ελιά η πρώτη πράσινη μπύρα στον κόσμο

Μια καταπληκτική είδηση δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Ισπανία και στην ηλεκτρονική έκδοση © La Vanguardia.com και αφορά στην δημιουργία της πρώτης πράσινης μπύρας στο κόσμο από επτά διαφορετικές ποικιλίες ελιάς.

Ο παραγωγός ελαιολάδου Ivan Caelles παρουσίασε στην αγορά την πρώτη πράσινη μπύρα στο κόσμο με ελαιόλαδο.

Oliba Green Beer ονομάζεται η μπύρα που γεννήθηκε στην πεδιάδα της Βαρκελώνης (Lleida), στη Pallars Jussa, και διακρίνεται για το πράσινο χρώμα της καθώς και για το άρωμα και την γεύση της που παραπέμπουν σε νότες ελιάς. 

Ο παραγωγός και γεωπόνος θέλησε να ενώσει σε ένα μόνο προϊόν τα πάθη του: την ελιά και την μπύρα.

Η συνταγή του περιλαμβάνει 7 αυτόχθονες ποικιλίες ελιάς που βρίσκονται στη Jussa. Η συγκεκριμένη μπύρα είναι χωρίς γλουτένη και περιέχει 5% αλκοόλ.

Το όνομα της μπύρας «Oliba” προέρχεται από την ισπανική λέξη «oliva» αλλάζοντας το γράμμα «v» σε «b» προκειμένου να παραπέμπει στην αγγλική λέξη «beer» ή «birra».

Επίσης, ο Ivan Caelles σέβεται τις κοινωνικές αξίες και δεσμεύεται με το ιδιωτικό ίδρυμα Llersis, το οποίο ευνοεί την ένταξη ατόμων με διανοητική αναπηρία στη Lleida, καθώς και με το ONCE, το οποίο προωθεί ένταξη τυφλών και ατόμων με ειδικές ανάγκες σε ολόκληρο το ισπανικό κράτος, και αναγράφει στην ετικέτα τις πληροφορίες σε κώδικα Μπραιγ.

[ Πηγή:© La Vanguardia. Ευχαριστούμε την κ. Ειρήνη Κοκολάκη Εμπειρογνώμωνα δοκιμάστρια παρθένων ελαιολάδων, σύμβουλο ποιότητας, για την απόδοση της ουσίας του δημοσιεύματος. ]
Share


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.