Συστατικά
1.5 κιλό πράσα
1 σελινόριζα αρκετά μεγάλη (μαζί και τα φύλλα της)
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
χυμό από 2-3 λεμόνια
1 ποτήρι κρασιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού πιπέρι
1 κύβο λαχανικών
1 αυγό
1 κουτ. γλυκού αλεύρι
[ Όσοι θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στην παραπάνω συνταγή και 1 κιλό κρέας χοιρινό κομμένο σε κυβάκια τα οποία τα προσθέτετε απο την αρχή και αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να πήξει η σάλτσα. ]
Μαγειρεύοντας
Πλένετε και κόβετε το πράσο σε κομμάτια. Καθαρίζετε καλά τη σελίνόριζα και την κόβετε σε μεγάλα κομμάτια, κρατάτε και πλένετε καλά τα φύλλα του σέλινου. Σε κατσαρόλα βάζετε το πράσο, τη σελινόριζα, τα φύλλα σέλινου, το καρότο, τον κύβο λαχανικών, χυμό ενός λεμονιού και το ελαιόλαδο. Τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου. Χτυπάτε σε μπλεντεράκι το αυγό με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το αλεύρι (ή corn flower). Προσθέτετε λίγο απο το ζουμί του φαγητού, ανακατεύετε ξανά και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Κουνάτε την κατσαρόλα για να πάει παντού και βγάζετε απ τη φωτιά.