Χαλβάς

Υλικά

1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
2 φλιτζάνια χοντρό σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
1 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες (σουλτανίνα)
λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
λίγη κανέλα σκόνη

Για το σιρόπι

2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
1 ξυλάκι κανέλα (Κεϋλάνης)

Εκτέλεση

Βάζουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να χρυσίσει το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το γιαούρτι, την καρυδόψιχα και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας να ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη.

Στη συνέχεια, βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και ετοιμάζομε το σιρόπι. Βράζουμε πρώτα το νερό με τη ζάχαρη, προσθέτοντας λίγο μετά το ξυλάκι της κανέλας και αφήνοντας το σιρόπι να βράσει μέχρι να δέσει.

Προσθέτουμε το σιρόπι (όχι πολύ ζεστό) στο μείγμα του χαλβά και ανακατεύουμε. Ξαναβάζουμε τον χαλβά για περίπου 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα. Τον αδειάζουμε σε μια φόρμα κι αφού στερεοποιηθεί, ξεφορμάρουμε και τον πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγη κανέλα ακόμη.

Share

By moschos

This is me :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.