elikoptero_palaiokostas_rizaiΤεράστια είναι η κινητοποίηση των Αρχών, μετά την νέα επεισοδιακή, ολιγόλεπτης διάρκειας, απόδραση κρατουμένων με ελικόπτερο από τις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού, που έλαβε χώρα αργά το μεσημέρι.
Όλες οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, κάνουν λόγο για δύο γνωστά ονόματα δραπετών με ελικόπτερο, που μάλιστα, είχαν κάνει ακριβώς το ίδιο και πριν από 3 χρόνια, δηλαδή, είχαν αποδράσει από το ίδιο σωφρονιστικό ίδρυμα και τότε ξανά με ελικόπτερο!
Οι -εν προκειμένω- δραπέτες φαίνεται να είναι ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλβανικής καταγωγής κακοποιός Αλκέτ Ριζάι, αφού δεν εντοπίζονται μετά την καταμέτρηση των κρατουμένων του Κορυδαλλού. Αν και είναι άγνωστο το αν είναι μονό δυο οι δραπέτες, νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, οι δύο κρατούμενοι που βρίσκονταν στην απομόνωση, βγήκαν περίπου στις 14:30 προκειμένου να προαυλιστούν μαζί.
Εν συνεχεία, ευρισκόμενοι στην ταράτσα της 3ης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, περίμεναν, μέχρις ότου -λίγο αργότερα- βρεθεί εκεί ένα ελικόπτερο, που όπως φαίνεται ή εξακολουθούσε να πετά και κατέβηκε πολύ χαμηλά ή ακούμπησε στην ταράτσα και τότε με γρήγορες κινήσεις αυτοί αναρριχήθηκαν σε αυτό με μία ανεμόσκαλά που έριξαν οι συνεργοί τους και έτσι δραπέτευσαν.

Επί του παρόντος, αν και δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για το αν αντηλλάγησαν πυροβολισμοί μεταξύ φρουρών και δραπετών, μάλλον έγινε χρήση των όπλων των περιπολούντων φυλάκων και ρίφθηκαν περίπου 10 πυροβολισμοί, ώστε να αποτραπεί η απόδραση, χωρίς όμως, τελικά να ματαιωθεί η δραπέτευση.
Πάντως, σύμφωνα με κύκλους του υπ. Δικαιοσύνης, οι κρατούμενοι πράγματι απέδρασαν με την χρήση ανεμόσκαλας και όντως αντηλλάγησαν πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αργότερα, εντοπίστηκε το ίχνος του ελικοπτέρου σε περιοχή των Αφιδνών Αττικής και συγκεκριμένα σε απομονωμένο δασώδες σημείο κοντά στην Βαρυμπόμπη.
Πράγματι, το ελικόπτερο εντοπίστηκε σε χωράφια κάπου ανάμεσα στο Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι, με τον πιλότο του να είναι δεμένος και φιμωμένος.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, οι δραπέτες και οι συνεργοί τους, διέφυγαν μάλλον με διαφορετικά οχήματα και προς άγνωστες κατευθύνσεις.

Όπως αναφέρεται από την ΥΠΑ, το ελικόπτερο που είχε ενοικιαστεί από την εταιρεία ΙΝΤΕΡΤΕΚ, απογειώθηκε μόνο με τον κυβερνήτη του από τον Δ.Δ.Α., που ανέφερε ως σχέδιο πτήσης την πορεία Σπάτα – Ελευσίνα – Κόρινθος – Ιτέα – Σπάτα, κι ενώ βρισκόταν εν πορεία επιστροφής από την Ιταία από όπου είχε παραλάβει δύο άτομα, με ώρα δηλωμένης προσγείωσης τις 15:45, ζήτησε να επιστρέψει εσπευσμένα στο Ελ. Βενιζέλος και αιφνιδίως στις 15:39 αναφέρθηκε απώλεια ίχνους.

Εσπευσμένα στην Αθήνα, στην Αθήνα ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό, ώστε το ταχύτερο δυνατόν να μεταβεί στον τόπο του συμβάντος, όπου ήδη βρίσκονται ανώτατοι αξιωματούχοι της αστυνομίας και υπηρεσιακοί παράγοντες. Στο, δρόμο προς τις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Αθ. Ανδρεουλάκος.

Από την Γ.Α.Δ.Α., η οποία έχει εξαπολύσει άγριο ανθρωποκυνηγητό και γίνονται εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, έγινε γνωστό ότι πριν από περίπου έναν μήνα, βρέθηκε στο κελί του Παλαιοκώστα ένα αυτοσχέδιο σχοινί απόδρασης, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση των μέτρων ασφαλείας και περιφρούρησης των εν λόγω κακοποιών, κινήσεις που εν τέλει δεν απέτρεψαν την -με καταδρομικό τρόπο- δραπέτευσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι Παλαιοκώστας και Ριζάι αυτές τις ημέρες δικάζονταν για την ίδια απόδραση που είχαν κάνει από τις φυλακές Κορυδαλλού πριν από τρία χρόνια και συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2006.

[ Πηγή:http://www.ert.gr ]

Share

By moschos

This is me :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.