Azimut 116 Flybridge

Azimut 116 Flybridge

Το Azimut 116 αποτελεί ένα «αρχοντικό» σκαρί που εκτείνεται στα 35,5 x 7,65 μέτρα, ενώ διαθέτει ισχύ 4000 ίππων, υπέροχο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και πολύ καλές επιδόσεις.

Κυρίαρχο ρόλο στην άρτια αισθητική του νεότευκτου σκάφους διαδραματίζουν τα τρία μεγάλα παράθυρα ελλειπτικής μορφής που βρίσκονται σε κάθε πλευρά της υπερκατασκευής, καθώς επίσης και τα έξι συνολικά οβάλ φινιστρίνια της γάστρας, επιτρέποντας σε όλο το εσωτερικό του να φωτίζεται από άπλετο φυσικό φως. Μεγάλη σχεδιαστική έμφαση δόθηκε στο ανώτερο κατάστρωμα του Azimut 116. Εκεί υιοθετείται για πρώτη φορά μια διάταξη που περιλαμβάνει δύο μεγάλες ηλεκτρικά ανοιγόμενες οροφές, που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του deck  αυξάνοντας αισθητά την άνεση στο χώρο αυτό. Ο σχεδιασμός του fly bridge είναι λειτουργικός, άνετος και περιλαμβάνει έναν μεγάλο ορθογώνιο ενιαίο χώρο με επιπλοσυνθέσεις κυκλικού σχεδιασμού. Η μεγάλη τραπεζαρία του  βρίσκεται στη δεξιά πλευρά και αποτελείται από έναν καναπέ μεγάλων διαστάσεων και ένα μεγάλο ημικυκλικό ξύλινο τραπέζι.  Στην αριστερή πλευρά είναι εγκατεστημένο ένα πλήρως εξοπλισμένο bar και τέσσερα καθίσματα. 

Μπροστά από τον άνετο καναπέ της υπαίθριας τραπεζαρίας του fly bridge βρίσκεται ένα επιπλέον καθιστικό ενώ απέναντι του βρίσκεται το εξωτερικό πιλοτήριο, ένας εργονομικός χώρος από τον οποίο ο καπετάνιος μπορεί να απολαύσει την πλοήγηση.

Η εξαγωνική πισίνα- Jacuzzi μαζί με τα μεγάλα στρώματα και τις αναπαυτικές καρέκλες που την περιβάλλουν, καταλαμβάνουν περίπου το μισό κατάστρωμα. αποτελώντας ιδανική επιλογή τόσο κατά το ταξίδεμα, όσο και κατά την παραμονή στη μαρίνα, αφού η θέα από το υψηλότερο σημείο του σκάφους είναι αναμφισβήτητα μοναδική.

Μια ημικυκλική σκάλα οδηγεί από το fly bridge στην υπαίθρια τραπεζαρία του  κεντρικού καταστρώματος η οποία αποτελείται από έναν φαρδύ καναπέ ενσωματωμένο στη πρύμνη και ένα μεγάλο τραπέζι που εδράζεται στο καλαίσθητο ξύλινο πάτωμα με τους ωραίους κυκλικούς και ακτινωτούς σχεδιασμούς. Ο χώρος προστατεύεται επαρκώς από μία οροφή στην οποία είναι ενσωματωμένα πολλά φωτιστικά σημεία (σποτς). 

Το εσωτερικό του κύριου καταστρώματος προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις οι οποίες διαθέτουν παρόμοιο σαλόνι και τραπεζαρία.  Το σαλόνι είναι τοποθετημένο στην αριστερή πλευρά και αποτελείται από τρεις κομψούς καναπέδες που περιβάλουν δύο τραπέζια. Στη δεξιά πλευρά βρίσκεται η επιπλοσύνθεση του μπαρ με τα ψηλά καθίσματα του. Ο φωτισμός προέρχεται από φωτιστικά σημεία οροφής (σποτς) που περικλείονται σε μια φίνα ξύλινη κορνίζα και από μοντέρνες απλίκες.

Η τραπεζαρία βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το σαλόνι διαθέτει ένα μακρόστενο ξύλινο τραπέζι ελλειψοειδούς μορφής και μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση δέκα άτομα. Το σαλόνι και η τραπεζαρία διαθέτουν ξύλινη επένδυση περιμετρικά στους τοίχους προσφέροντας στο χώρο ζεστασιά και μεγαλοπρέπεια. Το σκάφος διαθέτει συνολικά πέντε πολυτελείς καμπίνες με διπλά κρεβάτια ή κουκέτες όλες με αποκλειστικά μπάνια /w.c.

Η διαφοροποίηση στις τρεις διαφορετικές εκδόσεις αφορά κυρίως στις καμπίνες, δηλαδή στη μία έκδοση περιλαμβάνονται δύο σουίτες στο κύριο κατάστρωμα και τέσσερις καμπίνες στο κατώτερο κατάστρωμα.  Στην άλλη έκδοση περιλαμβάνονται πέντε συνολικά καμπίνες στο κατώτερο κατάστρωμα ενώ το κύριο κατάστρωμα διαθέτει ένα επιπλέον σαλόνι προς την πλώρη και μία ειδικά διαμορφωμένη καμπίνα –γραφείο που διαθέτει και τηλεόραση. Η τρίτη εναλλακτική έκδοση που είναι παρόμοια με τη δεύτερη προσφέρει αντί της  καμπίνας-γραφείου, μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μεγαλύτερη από αυτή της βασικής έκδοσης.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε όλους τους χώρους και σε όλες τις εκδόσεις είναι αρίστης ποιότητας. Στα μπάνια έχουν τοποθετηθεί μάρμαρα ενώ για τις επιπλοσυνθέσεις έχει χρησιμοποιηθεί ξύλο κερασιάς. Εκλεκτά υλικά έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για όλες τις υφασμάτινες και δερμάτινες επιφάνειες. Θα πρέπει να τονιστεί ωστόσο ότι το ναυπηγείο διαθέτει εναλλακτικές προτάσεις σχετικά με τα  υλικά που χρησιμοποιούνται  στη διακόσμηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι προσωπικές αισθητικές επιλογές του υποψηφίου αγοραστή. Στο μηχανοστάσιο φιλοξενούνται δύο εσωλέμβιες πετρελαιομηχανές ισχύος 4.000 ίππων συνολικά που προσδίδουν στο σκάφος υπηρεσιακή ταχύτητα 23 κόμβων και μέγιστη 25 κόμβων.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Nαυπηγείο: Αzimut-Benetti SpA.
Xώρα προέλευσης: Ιταλία.
Διεύθυνση: Via Martin Luther King, 9/11, 10051 Avigliana (TO), τηλ.: +39 011 93161.
Σχεδιαστής εσωτερικών: Carlo Galeazzi.
Σχεδιαστής εξωτερικού: Stefano Righini.
Tύπος σκάφους: Ημιεκτοπίσματος.
Υλικά κατασκευής: Γάστρα και υπερκατασκευή από πολυεστέρα.
Αριθμός επιβατών: 10+πλήρωμα.
Αριθμός καμπίνων:5+πληρώματος.
Ολικό μήκος: 35,5 μέτρα.
Μέγιστο πλάτος: 7,65 μέτρα.
Βύθισμα: 2.1 μέτρα.
Εκτόπισμα: 132 τόνοι.
Δεξαμενές καυσίμων:18.000 λίτρα
Δεξαμενές νερού:  2800 λίτρα.
Κινητήρες: 2x 2000 ίπποι.
Μέγιστη ταχύτητα: 25 κόμβοι.
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 23 κόμβοι.
Ενδεικτική τιμή: $10.42 εκατ.

Share


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.