Quinoa-GR-Salad

Συστατικά

Για την βάση της σαλάτας

100 γρ. baby σπανάκι
​200 γρ. μαρούλι και iceberg
1 φλυτζάνι κίνοα
2 φλυτζάνι χυμό ρόδι
2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 φλυτζάνια σπόρους ροδιού
150 γρ. φέτα

Για την βινεγκρέτ

3 κουταλάκια σούπας κρέμα βαλσαμικού με εσπεριδοειδή
6  κουταλάκια σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 κουταλάκια σούπας μουστάρδα dijon
4 κουταλάκια σούπας μέλι
2 κουταλάκια γλυκού ξερή τριμμένη Λουΐζα
αλάτι και πιπέρι

 Οδηγίες

Με την γνωστή μέθοδο του βάζου φτιάχνουμε την βινεγκρέτ ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Ξεπλένουμε πολύ καλά την κίνοα τρίβοντας καλά με τα χέρια μας.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό από το ρόδι το αλάτι και την κίνοα και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Όταν το κίνοα θα έχει φουσκώσει και θα έχει ένα υπέροχο ροδί χρώμα σβήνουμε την φωτιά. Σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε την φέτα σε μικρά κυβάκια.

Σε μία πιατέλα τοποθετούμε τις πράσινες σαλάτες και από πάνω απλώνουμε το σπανάκι
Προσθέτουμε το κίνοα και γαρνίρουμε με το ρόδι και τα κομματάκια της φέτας.
Στο τέλος ρίχνουμε και την βινεγκρέτ μουστάρδας και σερβίρουμε!

[ Source: http://www.gourmed.gr ]

Share

By moschos

This is me :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.