Για τα σουτζουκάκια

500γρ. φάβα βρασμένη και καλά στραγγισμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κουτ. σούπας κέτσαπ
½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, σε σκόνη
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
1 κουτάκι ανθρακούχο νερό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αλεύρι για το πασπάλισμα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

400γρ. ντοματάκια με το χυμό τους (κονσέρβα) πολτοποιημένα στο μούλτι, ή 4 μεγάλες ντομάτες ώριμες, τριμμένες στο τρίφτη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Πολτοποιείτε τη φάβα μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζετε σε ένα σκεύος. Προσθέτετε τη ρίγανη, την κέτσαπ, το κοσκινισμένο αλεύρι και αλατοπιπερώνετε. Θα πρέπει να καταλήξετε σε ένα μίγμα σφιχτό και μαλακό που να πλάθετε χωρίς να σπάει.

Βρέχετε τα χέρια σας στο ανθρακούχο νερό και πλάθετε το μίγμα σε σουτζουκάκια. Τα περνάτε από το αλεύρι για να τηγανιστούν πιο εύκολα.

Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τα φαβοσουτζουκάκια μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για ένα λεπτό. Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και 1 ποτήρι νερό. Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώνετε τη φωτιά.

Στη συνέχεια προσθέστε τα φαβοσουτζουκάκια προσεκτικά και αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Share

By moschos

This is me :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.