Υλικά
Για τη βάση:
- 50 γρ. αμύγδαλα
- 50 γρ. φουντούκια
- 150 γρ. βασιλικοί χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
- 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
Για την κρέμα
- 500 γρ. ωμά κάσιους (μουλιασμένα τουλάχιστον για 5 ώρες ή καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ)
- 40 ml σιρόπι αγαύης
- 20 ml έλαιο καρύδας
- 15 μαύρα βατόμουρα
Για τη διακόσμηση
- 50 μαύρα βατόμουρα
Εκτέλεση
Για τη βάση:
Ετοιμάζουμε ένα τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα και βάζουμε λαδόκολλα στη βάση του.
Βάζουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να μοιάζουν με ψίχουλα.
Προσθέτουμε τους χουρμάδες και το σιρόπι σφενδάμου και χτυπάμε.
Πιέζουμε το μείγμα στην βάση του ταψιού και το αφήνουμε στην άκρη. Μπορούμε να το ισιώσουμε και με ένα ποτήρι.
Καθαρίζουμε το μπλέντερ και το ετοιμάζουμε για το επόμενο μείγμα.
Για την κρέμα του cheesecake:
Μουλιάζουμε τα κάσιους σε ζεστό νερό για 5 ώρες. Στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να είμαι κρεμώδες και ομοιογενές.
Κρατάμε 100 γρ. από το μείγμα στην άκρη για την επόμενη παρασκευή.
Στρώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω στη βάση και μετά χτυπάμε ελαφρώς την φόρμα στην επιφάνεια του πάγκου για να απελευθερωθούν τυχόν φυσαλίδες αέρα από την κρέμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεί όση ώρα ετοιμάζουμε το μείγμα για την κρέμα με βατόμουρα.
Για την κρέμα με Βατόμουρα:
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα βατόμουρα με την κρέμα που έχουμε κρατήσει από το προηγούμενο βήμα.
Στρώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω στο γλυκό και μετά χτυπάμε ελαφρώς την φόρμα στην επιφάνεια του πάγκου για να απελευθερωθούν τυχόν φυσαλίδες αέρα από την κρέμα.
Διακοσμούμε με τα βατόμουρα την επιφάνεια και βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για τουλάχιστον 3 ώρες.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.