Η «γείωση» όπως την αποκαλούν ορισμένοι, περιλαμβάνει την τοποθέτηση των ποδιών μας απευθείας στο έδαφος, χωρίς παπούτσια ή κάλτσες. Υπάρχει λογική σε αυτή την πρακτική αφού, η Γη φέρει ένα έντονο αρνητικό φορτίο, πλούσιο σε ηλεκτρόνια, που θεωρητικά, προσφέρει πολλά αντιοξειδωτικά, τα οποία καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες.

Σύμφωνα με τον Δρ James Oschman, διδάκτορα της βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ κα ειδικό στον τομέα της ενεργειακής ιατρικής, οι συγκεκριμένες αναφορές ότι το περπάτημα στη Γη με γυμνά πόδια ενισχύει την υγεία μας και μας παρέχει ευεξία είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται από πολλούς πολιτισμούς, σε όλο τον κόσμο. Για διάφορους λόγους, οι άνθρωποι διστάζουν να περπατήσουν ξυπόλητοι εκτός και αν βρίσκονται σε διακοπές κοντά σε παραλίες.

Σκεφτείτε το!

Σε μια πιο φυσική κατάσταση, δεν θα καλύπταμε με κάτι τα πόδια μας. Περπατώντας με γυμνά πόδια πάνω στο έδαφος, τα πέλματά μας μπορούν να απορροφούν τα αρνητικά ηλεκτρόνια και αυτό, μπορεί να μας βοηθήσει να ευθυγραμμίσουμε το σώμα μας, με το ίδιο αρνητικά φορτισμένο ηλεκτρικό δυναμικό της Γης.

Τι λέει η επιστήμη

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Περιβαλλοντικής και Δημόσιας Υγείας με τίτλο “Γείωση: Επιπτώσεις στην υγεία από την επανασύνδεση του ανθρώπινου σώματος με τα επιφανειακά ηλεκτρόνια της Γης “ υποθέτει ότι η γείωση θα μπορούσε να αποτελέσει μια πιθανή θεραπεία για μια ποικιλία χρόνιων εκφυλιστικών ασθενειών.

Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι, η απλή επαφή με τη γη μπορεί να χρησιμεύσει ως φυσική και “βαθιά αποτελεσματική περιβαλλοντική στρατηγική” κατά του χρόνιου στρες, της δυσλειτουργίας ANS, της φλεγμονής, του πόνου, του κακού ύπνου, του διαταραγμένου HRV, της υπερ-πήξης του αίματος και πολλών κοινών διαταραχών της υγείας, συμπεριλαμβανομένης της καρδιαγγειακής νόσου: “Η έρευνα που έχει γίνει μέχρι σήμερα υποστηρίζει την ιδέα ότι η γείωση ή η γείωση του ανθρώπινου σώματος μπορεί να αποτελέσει βασικό στοιχείο στην εξίσωση της υγείας μαζί με τον ήλιο, τον καθαρό αέρα και το νερό, τα θρεπτικά τρόφιμα και τη σωματική δραστηριότητα. ”

Μια άλλη μελέτη, που διεξήχθη από το Τμήμα Νευροχειρουργικής του Στρατιωτικού Κλινικού Νοσοκομείου στο Powstancow, Warszawy, μαζί με άλλες θυγατρικές όπως το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Πολωνίας, διαπίστωσε ότι οι συγκεντρώσεις ουρίας στο αίμα είναι χαμηλότερες σε άτομα που είναι γειωμένα (συνδέονται με το δυναμικό της γης με τη χρήση σύρματος χαλκού) κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Τμήμα Ανάπτυξης και Βιολογίας Κυττάρων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Irvine διαπίστωσε ότι η γείωση του ανθρώπινου σώματος βελτιώνει τη ρύθμιση της ροής του αίματος του προσώπου.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Inflammation Research:

Η γείωση μειώνει ή και εμποδίζει τα καρδιακά σημάδια φλεγμονής μετά από τραυματισμό: ερυθρότητα, θερμότητα, οίδημα, πόνο και απώλεια λειτουργίας. Βασική μας υπόθεση είναι ότι η σύνδεση του σώματος με τη Γη δίνει τη δυνατότητα στα ελεύθερα ηλεκτρόνια από την επιφάνεια της Γης να εξαπλωθούν πάνω και μέσα στο σώμα, όπου μπορούν να έχουν αντιοξειδωτικές επιδράσεις.

Συγκεκριμένα, πιστεύουμε ότι, τα κινητά ηλεκτρόνια δημιουργούν ένα αντιοξειδωτικό μικροπεριβάλλον γύρω από τις περιοχές των τραυμάτων, επιβραδύνοντας ή εμποδίζοντας τα αντιδραστικά είδη οξυγόνου (ROS) που παρέχονται από την οξειδωτική έκρηξη, να προκαλούν «παράπλευρες βλάβες» σε υγιή ιστό και να αποτρέπουν ή να μειώνουν τον σχηματισμό του – καλούμενο “φλεγμονώδες οδόφραγμα”. Υποθέτουμε επίσης ότι τα ηλεκτρόνια από τη Γη μπορούν να αποτρέψουν ή να επιλύσουν τη λεγόμενη «σιωπηλή» ή «τρεμουλιαστή» φλεγμονή.

Δεκάδες μελέτες επιβεβαιώνουν τα φυσιολογικά αποτελέσματα της γείωσης, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τα οφέλη κατά της γήρανσης και της καρδιάς, για τη βελτίωση του ύπνου και πολλά άλλα.

Πώς μπορούμε να γειωθούμε

Όλοι περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας περπατώντας στη γη φορώντας παπούτσια με ελαστικά ή πλαστικά πέλματα. Αυτά τα υλικά είναι μονωτήρες και κατά συνέπεια τα χρησιμοποιούμε για την μόνωση ηλεκτρικών καλωδίων. Επίσης, μας αποσυνδέουν από τη ροή ηλεκτρονίων της Γης, με την οποία υποτίθεται ότι είμαστε συνδεδεμένοι. Ωστόσο, αν φοράμε δερμάτινα υποδήματα (ή βέγκαν δέρμα!) ή περπατάμε ξυπόλυτοι σε άμμο, χόρτο, χώμα, σκυρόδεμα ή κεραμικό πλακίδιο, θα γειωθούμε. Εάν περπατάμε σε άσφαλτο, ξύλο, καουτσούκ, πλαστικό, βινύλιο, πίσσα ή ασφάλτου, δεν θα γειωθούμε.

Έτσι, την επόμενη φορά που βρίσκεστε έξω, βγάλτε τα παπούτσια σας! Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αγώγιμα συστήματα ενώ κοιμάστε, εργάζεστε ή ξοδεύετε χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, για μια πιο βολική και φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση.

Share

By moschos

This is me :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.