Η γευστική “τάρτα με χόρτα” από τα Ιωάννινα με την ονομασία μπατσαριά θα σας ενθουσιάσει από την ευκολία παρασκευής της άλλα και το γευστικό αποτέλεσμα !
- 750 γραμ. αλεύρι καλαμποκίσιο κίτρινο
- 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αυγά
- λίγη σόδα και λίγο τραχανά
- 600 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 300 γρ σέσκουλα ή άλλα χόρτα εποχής (καυκαλίθρες, σέσκουλα)
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 πράσα
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 600 γρ. φέτα χονδροτριμμένη
- 1 κούπα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- Πιπέρι
- Γιαούρτι 1 κεσεδάκι
Οδηγίες Μαγειρέματος
- Κοσκινίσετε τα αλεύρια και βάλτε τα μέσα σε μία λεκάνη μαζί με την σόδα και το λάδι και ανακατέψτε αρκετά
- Προσθέστε αργά ενώ ανακατεύεται συνεχώς (καλύτερα με το mixer χειρός) ΖΕΣΤΟ νερό προς καυτό, τα 2 αυγά (χτυπημένα σε ένα άλλο μπολάκι πρώτα) και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει ένας ρευστός χυλός
- Πλύντε και ψιλοκόψατε τα χορταρικά (σπανάκι, πράσο, χόρτα) όλα μαζί τα κρεμμυδάκια και τα βότανα (δυόσμο, άνηθο) και βάλτε τα σε μία λεκάνη, προσθέστε τα υπόλοιπα δύο αυγά, τη φέτα, το πιπέρι και 2 κουταλιές τραχανά και ανακατέψτε αρκετά.
- Προσθέστε εάν θέλετε ακόμα λίγο ελαιόλαδο και αλάτι ανά προτίμηση (αν και δεν χρειάζεται γιατί έχει το τυρί)
- Αλείψτε ένα ταψί με λάδι παντού σε όλη την επιφάνεια
- Ανακατέψτε και ρίξτε το μισό χυλό στο αλειμμένο ταψί με ελαιόλαδο και ανακουνήστε το ταψί για να στρώσει ομοιόμορφα ο χυλός
- Αφού δημιουργηθεί η βάση έπειτα από επάνω ρίξτε τα χορταρικά ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια
- Τέλος περιχύστε επάνω στα χορταρικά την υπόλοιπη δόση από το χυλό και στρώστε την επιφάνεια όμορφα για να καλύψει τα χορταρικά
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (κάτω αντίσταση και αέρα) στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο (εώς να ροδίσει)
- Αν θέλετε στο τέλος ραντίσατε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια για να γυαλίσει.
- Καλή σας όρεξη !!!