Υλικά
- 300γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3/4 ποτ. κριθαράκι
- νερό
- 1/2 ποτ. κρασί (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο
- ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- κουκουνάρια
- βρασμένα κάστανα
- αλάτι, πιπέρι, κανέλα
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό, λίγο βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις γίνει ημιδιαφανές και πριν ξεκινήσει να ροδίζει, βάζουμε μέσα και τα συκωτάκια, τα οποία έχουμε κόψει σε 4-5 κομμάτια το καθένα (ή κατά προτίμηση).
Όταν φαίνονται να έχουν μισοψηθεί, προσθέτουμε και το κριθαράκι και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να γυαλίσει.
Ακολούθως προσθέτουμε το νερό και το κρασί μας (μπορούμε να βάλουμε τα υγρά σε δύο ή τρεις δόσεις, σαν σε ρυζότο), αλατοπίπερο και λίγη κανέλα.
Όταν το κριθαράκι έχει απορροφήσει σχεδόν όλα τα υγρά, προσθέτουμε τα κουκουνάρια και τα κάστανα. Τέλος, όταν κατεβάσουμε το φαΐ απ’ τη φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.